София. При проведеното преди седмица гласуване в ЕП по т.79,

...
София. При проведеното преди седмица гласуване в ЕП по т.79,
Коментари Харесай

Председателят на АБВ Румен Петков: България веднага трябва се изтегли от участие в изграждането на частния терминал за втечнен газ край Александруполис

София. При извършеното преди седмица гласоподаване в Екологичен потенциал по т.79, по отношение на съдействието в региона на енергетиката, стана ясно, че българските евродепутати се отхвърлят от стратегическата роля на България за запазване на енергийната сигурност на Европа. С тази резолюция страната ни, която е от основно значение за енергийната непоклатимост на района, е сменена с Украйна. Това съобщи по време на конференция ръководителят на АБВ Румен Петков, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . „ Предателите от българска страна сме ги показали поименно. Евродепутатите ни от либералите - всички дали своят вот със „ за “. Групата на ГЕРБ плюс Светослав Малинов – всички дали своят вот „ за “. Много забавно е безгръбначното гласоподаване на нашите депутати от Българска социалистическа партия – ПЕС. Двама са се въздържали, а титаните на българския национализъм Станишев и Пирински са блеснали с отсъствието си от залата по време на вота “, уточни Петков. Според него това гласоподаване е ориентирано против „ Северен поток “, което ще сложи страната ни в неспособност да получи поддръжка за реализирането на план за директна доставка на газ от Русия.
Петков сигнализира и за променената за следващ път от Народното събрание Енергийна тактика на България, с което се планува 20-процентово присъединяване на страната ни в построяването на терминал за полутечен природен газ до Александруполис. Той уточни, че оборудването е частно и лишено от всякаква вероятност, изключително поради лимитираните му благоприятни условия и обвързващите клаузи на контракта. По думите му Гърция разполага с различен голям държавен терминал, предлагащ извънредно положителни условия. „ По създание сега българската страна потегля да финансира " Капелузос груп " и това би трябвало да спре незабавно. В случая парите на всички български данъкоплатци няма да отидат за енергийна сигурност, а за финансирането на едно частно оборудване в Гърция. Това е обличане на корупционни практики в парламентарни решения “, уточни той и добави, че по този метод, в прорез с всички пазарни и стопански правила Народно събрание задължава държавното управление и „ Булгартрансгаз “ да взе участие в губещото начинание.
В умозаключение ръководителят на АБВ уточни, че хората в България и Европа се усещат несигурни, което е една от аргументите за сериозните митинги. „ Тази неустановеност идва от систематичните спорове, които се предизвикват от Съединени американски щати. Търговска им война с Китай. Техен боен транспортен съд в Черно море. Мачкане на Организация на обединените нации, в това число и посредством оповестяването, че Съединените щати няма да вземат участие в екологичните съглашения, които бяха гласувани от 200 страни. Системна експанзия по отношение на Русия и то без никакви причини. Като се стартира от случая „ Скрипал “, където няма грам доказателства. Още повече, че това се случва на фона на бруталното ликвидиране на журналиста Хашоги, където е ясно кой е виновен, само че все пак президента Тръмп декларира, че това не е мотив да се накърняват комерсиалните взаимоотношения с причинителите. Стигаме и до най-бруталния за нас българите случай на американска интервенция за последните няколко месеца. Косово афишира желание да образува своя войска, което е в несъгласие с всички авансово договорености за признаването му, в това число и от България. Въпреки това Съединените щати незабавно поддържат Косово с ясното схващане, че това може да провокира война на Балканския полуостров. Преди време американците потеглиха и с Арабската пролет и ни доставиха 10 милиона емигранти “, съобщи Румен Петков. Той съобщи, че безусловно неприемлива е и намесата на Съединени американски щати в православието и по-конкретно поддръжката им за основаването на Автокефална черква на Украйна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР