София. Президентът Румен Радев прие на Дондуков“2 министъра на правосъдието

...
София. Президентът Румен Радев прие на Дондуков“2 министъра на правосъдието
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев очаква обществен дебат, ясни критерии и прозрачна процедура при номинирането и избора на следващия главен прокурор

София. Президентът Румен Радев одобри на „ Дондуков “2 министъра на правораздаването Данаил Кирилов. Разговорът е част от поредицата срещи, които президентът инициира с представители на правосъдната и изпълнителната власт и на публични организации по отношение на критериите за избор и пълномощията на идващия основен прокурор. Това оповестиха от прессекретариата на президента .
По време на срещата президентът подчертава върху професионалната подготвеност и изявената самостоятелност като критерии за избора на новия основен прокурор. Държавният глава акцентира и нуждата от публичен спор като гаранция за прозрачността на процедурата по номинирането и избора.
Сред тематиките на диалога бяха също по този начин ходът на правосъдната промяна, независимостта на правосъдната власт, пълномощията и отговорността на „ тримата огромни “, както и използването на Механизма за съдействие и оценка.
Утре президентът Румен Радев ще организира среща с ръководителя на Върховния административен съд Георги Чолаков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР