София. Президентът на Косово Хашим Тачи, който присъства на срещата

...
София. Президентът на Косово Хашим Тачи, който присъства на срещата
Коментари Харесай

GazetaExpress: Президентът на Косово се срещна с българския министър-председател

София. Президентът на Косово Хашим Тачи, който участва на срещата на водачите от Западните Балкани и с управлението на Европейската комисия в София, се срещна с домакина на срещата – българският министър-председател Бойко Борисов, предава GazetaExpress.
По време на визитата си в България Тачи ще взе участие в обща среща на водачите на Западните Балкани, на която ще участват и Бойко Борисов, ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и европейския комисар по разширението Йоханес Хан. Президентът ще организира и двустранни срещи с водачите на Западните Балкани.
Тачи и Борисов са съгласни, че тактиката на Европейски Съюз по Западните Балкани е добра опция за страните от района да се причислят към Съюза.
„ Наясно сме, че участието в Европейски Съюз на Западните Балкани зависи от опцията и качеството на провежданите промени на претендентите, само че най-много от опцията да се превъзмогнат проблемите сред самите страни “, съобщи Тачи.
На собствен ред Борисов съобщи, че страната му ще продължи да поддържа Косово и неговия път на евроинтеграция, акцентирайки, че интеграцията на всички страни от района ще докара до непоклатимост, съдействие и благоденствие за всички.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР