София. През нощта започналото от запад увеличение на облачността ще

...
София. През нощта започналото от запад увеличение на облачността ще
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд

София. През нощта почналото от запад нарастване на облачността ще обхване цялата страна. Почти безшумно. Утре ще доминира облачно време с валежи от дъжд, на повече места и по-значителни ще са преваляванията в планинските региони и Югоизточна България. Ще се появи до сдържан северозападен, в Източна България – североизточен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 0 и 5°, оптималните в множеството места ще са сред 8 и 13°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Мартин Славчев.
Атмосферното налягане ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.
По Черноморието ще е най-вече облачно и с превалявания от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Максималните температури ще са сред 8-11°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще бъде облачно и с превалявания от сняг, под към 1800 метра преваляванията ще са от дъжд. Ще духа сдържан и мощен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра – към 6°, на 2000 метра – към 0°.
В петък облачността ще се раздра и ще намалее до слънчево. Вятърът ще отслабне. Ще стартира стопляне, по-чувствително и в цялата страна ще бъде през почивните дни и при започване на идната седмица, когато вятърът още веднъж ще е южен, слаб. Максималните температури ще доближават, а в обособени региони и ще надвишават 20°. В събота ще бъде най-вече слънчево, а в неделя ще стартира заоблачаване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР