София. През нощта ще е ясно, утре – предимно слънчево.

...
София. През нощта ще е ясно, утре – предимно слънчево.
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще бъде слънчево с максимални температури между 31° и 36°

София. През нощта ще е ясно, на следващия ден – най-вече слънчево. В следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места там ще превали временен дъжд. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 31° и 36°, в крайните югозападните региони до 38°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за юли, ще се увеличи още малко.
Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до сдържан изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 24° - 27°. Температурата на морската вода е 22°-25°, северно от нос Калиакра - 15°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали кратковременно. Вятърът ще отслабне. Ще е слаб до сдържан от югоизток, над 2500 м от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра – към 18°.
През идващите два дни времето ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд - горещо; температурите тук-там в равнините ще доближават 38° - 39°. В сряда по-късно денем от северозапад ще стартира да прониква студен въздух, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места по здрач и през нощта против четвъртък ще превали и прегърми. В четвъртък захлаждането ще продължи, тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици, вероятни са и градушки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР