София. През нощта ще бъде ясно, утре – отново слънчево,

...
София. През нощта ще бъде ясно, утре – отново слънчево,
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще е слънчево с максимални температури между 31° и 36

София. През нощта ще бъде ясно, на следващия ден – още веднъж слънчево, към и след обяд горещо. В утринните часове тук-там в източните региони ще има краткотрайна мъгла или ниска облачност. Вятърът и в Дунавската низина ще се ориентира от изток-югоизток и в източните региони ще е най-вече сдържан. Минималните температури ще бъдат сред 12° и 17°, а оптималните – сред 31° и 36°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Красимир Стоев.
Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от междинното за септември.
Над Черноморието в утринните часове ще има краткотрайна мъгла или ниска облачност, към и след обяд ще бъде слънчево. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 26°-27°. Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от нос Калиакра към 20°. Вълнението на морето ще е към 2 бала. Над планините ще бъде слънчево, към и след обяд топло. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 26°, на 2000 метра – към 17°.
В неделя и понеделник ще се задържи горещо и най-вече слънчево. Първия ден оптималните температури ще са сред 32° и 37°. През втория ден вятърът краткотрайно ще се ориентира от северозапад, над западните региони ще има и краткотрайни нараствания на облачността. Във вторник тук-там ще има валежи. Вятърът още веднъж ще е югоизточен, ще се усили.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР