София. През нощта ще бъде ясно, утре – отново слънчево.

...
София. През нощта ще бъде ясно, утре – отново слънчево.
Коментари Харесай

НИМХ: Утре отново ще бъде горещо с максимални температури между 34° и 39°

София. През нощта ще бъде ясно, на следващия ден – още веднъж слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Горещо време с оптимални температури сред 34° и 39°. Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за август – постепенно ще се намалява. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Красимир Стоев.
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 30° и 33°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде слънчево с незначителна купеста облачност. По билата ще духа до сдържан северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 27°, на 2000 метра – към 19°.
В събота в Централна и Източна България ще се задържи слънчево и горещо. В западните региони в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и по здрач и през нощта против неделя ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Възможни са и градушки. Вятърът ще е към момента от изток, само че през нощта ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва; с него ще нахлува леден въздух. В неделя в западната половина от страната ще се задържи със забележителна облачност и превалявания, а на изток ще има повече слънце. Там в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на обособени места също е допустимо да превали и прегърми. В цялата страна вятърът ще е към този момент от запад-северозапад. Температурите ще се намалят и оптималните ще са от 21-23° в западните региони до 33-34° - в източните. В началото на идната седмица ще доминира слънчево време, температурите постепенно ще се покачват. Вятърът ще е слаб, в източните региони сдържан, от север-североизток.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР