София. През нощта ще бъде ясно, с минимални температури между

...
София. През нощта ще бъде ясно, с минимални температури между
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще е предимно слънчево, дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 20° и 25°

София. През нощта ще бъде ясно, с минимални температури сред 4° и 9°. Утре ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската низина и източните региони до сдържан вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 20° и 25°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките , заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Евгения Егова.
Атмосферното налягане ще се намали и ще е близо до междинното за април.
Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 12° и 16°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток, който по високите елементи ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще към 15°, на 2000 метра – към 9°.
Във вторник ще бъде най-вече слънчево, следобедните часове с краткотрайни нараствания на облачността, само че превалявания не се чакат. Сутринта ще е хладно с минимални температури сред 3° и 8°, само че денем ще се затопли и оптималните температури ще бъдат сред 21° и 26°, по-ниски по Черноморието - сред 10° и 15°, там през по-голямата част от деня ще има забележителна ниска облачност. В сряда ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове над планинските региони в Западна България ще се развива купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Повишението на температурите ще продължи. В четвъртък преди обяд ще е най-вече слънчево, само че в следобедните часове над Западна и Централна България въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще се задържи топло с минимални температури сред 7° и 12°, оптимални – сред 24° и 29°, по-ниски ще бъдат по Черноморието – сред 12° и 17°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР