София. През нощта ще бъде предимно ясно, а утре предимно

...
София. През нощта ще бъде предимно ясно, а утре предимно
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове на отделни места ще превали и прегърми, максимални температури ще са между 28° и 33°

София. През нощта ще бъде най-вече ясно, а на следващия ден най-вече слънчево. В следобедните часове още веднъж, основно над източните и планинските региони, ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места там ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максимални температури сред 28° и 33°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Христо Христов. Атмосферното налягане ще се задържи близо до междинното за месеца и денем ще бъде съвсем без смяна.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните часове ще се развие купеста облачност и тук-там, основно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан север-северозападен вятър. Максимални температури сред 27 и 29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 1 -2 бала.
Над планините ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Ще бъде най-вече слънчево, само че денем ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд и ще прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 14°.
В неделя и понеделник ще продължи да духа до сдържан северозападен вятър. Ще доминира слънчево време, над източните и планинските региони с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали кратковременно. Температурите едва ще се намалят и оптималните ще бъдат 27° и 32°. Във вторник въздушната маса още веднъж ще стане неустойчива. Преди обяд ще бъде най-вече слънчево, след обяд и преди среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места из страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В планинските региони има условия за обилни превалявания. Възможни са градушки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР