София. През нощта от запад облачността ще се увеличава и

...
София. През нощта от запад облачността ще се увеличава и
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу вторник ще обхванат цялата страна

София. През нощта от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Около обяд в крайните северозападни региони ще има слаби превалявания от дъжд, които до края на деня ще обзет западната половина от страната, а през нощта против вторник и останалите региони. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от 3° до 8°, а оптималните – сред 19° и 24°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Боряна Маркова.
Атмосферното налягане е близо до междинното за март, денем постепенно ще се намалява.
По Черноморието облачността ще се усилва и до края на деня към този момент ще е забележителна. Привечер на обособени места ще превали дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максимални температури сред 19° и 22°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините облачността ще е забележителна. Ще има валежи от дъжд, над 2300 метра от слаб сняг. Ще духа сдържан, по билата краткотрайно до мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 14°, на 2000 метра – към 6°.
Във вторник сутринта към момента на доста места в страната ще превалява дъжд, само че от запад още преди обяд преваляванията ще стопират и облачността краткотрайно ще се раздра. През деня на повече места и повече като количество ще са преваляванията в източната половина от страната, в обособени региони там ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и дневните температури ще се намалят. През идващите два дни ще има променлива, по-често забележителна облачност, с краткотрайни валежи, с по-голяма възможност в Източна България и планинските региони. В сряда вятърът ще остане от запад-северозапад, само че малко ще отслабне – към този момент ще е най-вече слаб, в Дунавската низина и в източните региони – до сдържан. Температурите ще се намалят още малко и ще бъдат близки до нормалните за средата на март.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР