София. През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна над източната

...
София. През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна над източната
Коментари Харесай

НИМХ: Утре облачността ще продължи да намалява и след обяд ще е предимно слънчево

София. През нощта облачността ще е раздрана, по-значителна над източната половина на страната. Ще е съвсем безшумно с минимални температури най-вече сред минус 4° и 1°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) . Утре облачността ще продължи да се раздира и понижава и след обяд над множеството региони ще е най-вече слънчево. В утринните часове тук-там в равнините и котловините видимостта ще е понижена. В Източна България ще духа слаб вятър от север-северозапад, в останалите региони ще остане съвсем безшумно. Максималните температури ще са сред 4° и 9°, в крайните югозападни региони - до 10°-12°.
Атмосферното налягане е и ще бъде към междинното за месеца.
Над Черноморието преди обяд облачността ще е към момента забележителна, само че по-късно денем ще раздира и понижава. Преди обяд ще духа до сдържан северен вятър, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са 5°-6°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините сутринта облачността ще продължи да се раздира и понижава и през по-голямата част от деня ще е най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан. Температурите ще се покачват и оптималната на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.
ВРЕМЕТО НА 10.02.2019, 11.02.2019 и 12.02.2019
В неделя и в понеделник ще доминира слънчево време, само че тук-там, повече през втория ден, в низините и котловините ще има условия за мъгли. Сутрин ще е по-студено, само че дневните температури ще се покачват. В неделя вятърът ще е слаб, със западна съставния елемент. В понеделник ще се ориентира от юг-югозапад и в Източна България и по северните скатове на планините краткотрайно ще се усили; оптималните температури тук-там там ще доближават до 14°-16°. По-късно денем облачността от запад ще се усилва и вплътнява. Привечер и през нощта против вторник и във вторник, с прекосяването на бърз атмосферен фронт, тук-там от запад на изток ще превали дъжд, в планините - сняг. Вятърът от запад-северозапад ще се усили. Минимални температури - най-вече сред 0° и 5°, оптимални - сред 5° и 10°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР