София. През нощта над Западна България времето ще се изясни,

...
София. През нощта над Западна България времето ще се изясни,
Коментари Харесай

НИМХ: Утре в следобедните часове ще превали и прегърми, възможни са и градушки

София. През нощта над Западна България времето ще се обясни, само че тук-там в Централна и Източна до сутринта още веднъж ще превали и прегърми. И на следващия ден въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще доминира слънчево време, само че ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в следобедните часове ще има валежи, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно, вероятни са и градушки. По-интензивни ще са явленията в Централна България. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 24° и 29°. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология . Атмосферното налягане ще се намали, доближавайки се до междинното за месеца.
Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще има и краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места по южното крайбрежие след обяд е допустимо да превали и прегърми. Максималните температури на въздуха ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е от 19° на север, до 24° на юг. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра 12°.
И през идващите дни на доста места из страната ще има валежи, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване вятъра, вероятни са и градушки. Те ще бъдат с друг обсег и активност. Вятърът ще бъде най-вече от север-североизток, слаб, в Дунавската низина и източните региони, краткотрайно до сдържан. Температурите във вторник ще остават под 30°, само че по-късно ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 27° и 32°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР