София. През 2019 г. ще се проведе 20-ото юбилейно издание

...
София. През 2019 г. ще се проведе 20-ото юбилейно издание
Коментари Харесай

Ямболската „Кукерландия“ се готви за 20-годишния си юбилей

София. През 2019 година ще се организира 20-ото юбилейно издание на проведения от община Ямбол Международен маскараден фестивал „ Кукерландия “. Това е първият в страната годишен фестивал на маскарадните игри, провеждан без спиране от 2000 година насам. В основата му са присъщите за района кукерски обичаи, отличаващи се със своята специфичност и в това време богато многообразие във връзка с костюми, персонажи и игри в другите обитаеми места. През годините фестивалът „ Кукерландия “ се утвърди като едно от най-зрелищните и огромни събития в културния календар на страната ни, привличайки десетки хиляди участници и аудитория от страната и чужбина. Това оповестяват от пресцентъра на Община Ямбол .
Двадесетото юбилейно издание на „ Кукерландия “ ще бъде в четири следващи дни – от 28 февруари до 3 март 2019 година „ Предвиждаме, както постоянно, извънредно богата стратегия и доста изненади, с цел да дадем на участници и гости това неповторимо прекарване, което зарежда всички ни “, разяснява във връзка идната годишнина кметът на Ямбол Георги Славов.
От през днешния ден започва приемът на поръчки за присъединяване в спортното дефиле на маскарадните групи, което е и най-пищното събитие в програмата на фестивала. То още веднъж ще бъде в два следващи дни – събота и неделя (2-3 март). Наградният фонд е в размер на 15 000 лв. и се разпределя от авторитетното жури в няколко разнообразни категории. В двадесетото издание на фестивала, с изключение на лауреатите, всяка група ще получи поощрителна парична премия за поддържане на маскарадната традиция, юбилеен плакет и диплом за присъединяване.
Заявки могат да бъдат изтеглени от туристическия портал на община Ямбол www.tourism-yambol.com или от формалния уебсайт на община Ямбол www.yambol.bg. Крайният период за подаването им е 25 януари 2019 година (петък). Допълнителна информация може да бъде получена от: Общинско дружество „ Туризъм и просвета “ – Ямбол, телефони: 046/610066, 0895599627, 0895510313; e-mail: [email protected].
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР