София. Премиерът премина във фалцет, така че очаквам ожесточена кампания.

...
София. Премиерът премина във фалцет, така че очаквам ожесточена кампания.
Коментари Харесай

Иво Христов: Премиерът премина във фалцет, така че очаквам ожесточена кампания

София. Премиерът мина във фалцет, тъй че чакам яростна акция. Това сподели претендентът за евродепутат от листата на „ Българска социалистическа партия за България “ и някогашен шеф на кабинета на президента Иво Христов в предаването „ Неделя 150 “ по БНР . „ Според мен нямаме вяра за изключително диалогична и цивилизована акция. Това не е българския политически бон звук, в никакъв случай не е било - или пък в този момент, когато публичните нрави са доста изострени, политическият спор е нервен. Виждаме, че министър председателят мина във фалцет последните дни, така че чакам яростна акция “, съобщи Христов.
Христов уточни, че „ Визия за Европа “ е много стилен документ, който следва да бъде показан на жителите. „ Ще загатна единствено няколко водещи целта – документът планува стимулиране на обществените вложения, както и по-ефективна и по-малка европейска администрация. Предвижда и европейски налог върху финансовите транзакции, както и законодателство против избягването на налози и против офшорните зони “, съобщи той. „ ЕНП през последните години се трансформира в това, което е партията-държава в България – ГЕРБ. Тя се намесва даже и в националните политики. Например Мониторинговият механизъм се употребява от сегашната Европейска комисия, която е артикул на ЕНП, като инструмент за поддръжка на партийната посестрима на националната сцена. И събитията опровергаха нейната оценка, по тази причина ЕНП би трябвало да понижи своето въздействие на национално равнище. Европа има потребност от завой наляво, тъй като в случай че не завие наляво, рискува да завие на извънредно дясно – там, където към този момент покълват радикални национализми. А национализмът рано или късно води до война “, съобщи Христов.
На въпрос какъв знак носи прекосяването на президентския консултант в листата на опозицията, Христов уточни, че това свидетелства за потребността от радикална смяна. „ Моята причина да приема тази покана е, че смятам, че тази борба сега е решаваща, тъй като от нея зависи дали ще се сътвори нова политическа обстановка в България и опция за поврат. Тъй като явно статуквото е корупционно и не удовлетворява “, сподели още той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР