София. Премиерът Бойко Борисов, представители на изпълнителната и местната власт

...
София. Премиерът Бойко Борисов, представители на изпълнителната и местната власт
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов, представители на изпълнителната и местната власт бяха отличени с „Ангели на благодарността“ за работата им в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми

София. Премиерът Бойко Борисов, представители на изпълнителната и локалната власт бяха отличени с премията „ Ангели на благодарността “ на Фондация „ Искам бебе “ благодарността за работата им в поддръжка на двойките с репродуктивни проблеми. Събитието бе част от церемонията по връчване на годишните награди на фондацията. Мероприятието се състоя в северното предверие на Народното събрание и бе под патронажа на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Председателят на Народното събрание обърна внимание, че кабинетът е извършил обещанието си да финансира програмата за ин витро. Тя пожела още преди Благовещение в доста фамилии да пристигна богатствата новина. „ Наша обща задача е да помогнем на всички с репродуктивни проблеми и във всеки български дом да проплаче дете “, сподели Карaянчева. Председателят на Народното събрание изрази признателност към всички, които са се присъединили и са подкрепили идеята на фондация „ Искам бебе “ – „ За повече деца на България “.
Фондация „ Искам бебе “ награди премиера Бойко Борисов с оценката „ Ангел на благодарността “. Министър-председателят ще получи своята премия на 28 март 2018 година в Министерски съвет, защото поради задължения в Брюксел не участва на церемонията по награждаването. Награда получи и финансовият министър Владислав Горанов, който благодари и уточни, че премията е за цялото общество. „ Приемам тази премия като изпитание на цялото общество да обърне внимание на всички български жители с репродуктивен проблем “, сподели Горанов. Сред наградените тази година беше кметът на София Йорданка Фандъкова за програмата на Столична община за финансово подкрепяне на фамилии и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки. Кметът на столицата регистрира, че от 2015 година по тази стратегия са кандидатствали 70 фамилии, като 64 са утвърдени и към този момент са родени 9 деца. Фандъкова акцентира, че програмата за ин витро не е просто финансиране, а идея.
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров също бе отличен като „ Ангел на благодарността “. Според него най-смислено изхарчените средства са за това да се роди живот. Кметът на Община Благоевград Атанас Камбитов също бе част отличените. Той разяснява, че макар националното финансиране, Общината отделя 200 хиляди лева за ин витро процедурите. Кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов също бе избран от фондацията като „ Ангел на благодарността “. Той благодари за премията и акцентира, че Общината ще продължи да работи с дофинансиране на ин витро процедурите, където не стигат парите от финансирането на държавното управление. Статуетка получи и кметът на Тутракан Димитър Стефанов, който сподели, че в случай че желаеме общините ни да са живи и България да я има, би трябвало да се оказва помощ на всички фамилии със репродуктивни проблеми. Дупнишкият кмет Методи Чимев също бе в Народното събрание, с цел да получи премията си от Фондация „ Искам бебе “. Той съобщи, че я приема като знак за добре свършена работа. Наградата на Община Бургас получи заместник-кметът Йорданка Ананиева, която благодари от името на кмета на общината Димитър Николов. От името на кмета на Велико Търново Даниел Панов получи благодари и получи премията заместник-кметът на общината проф. Георги Камарашев. На събитието бяха отличени още редица кметове, регионални шефове и представители на институции. Тази година церемонията се организира под патронажа на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Наградите бяха връчени за необикновен принос към идеята на „ Искам бебе “ – „ За повече деца на България “. Статуетките, направени особено за събитието от художникът и ваятел Бояна Пеева.
Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски, който бе водещ на събитието регистрира обстоятелството, че през 2018 година България се е наредила на едно от челните места по финансово подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми. Той уточни, че към този момент има безлимитно финансиране на инвитро процедурите и не е належащо нуждаещите се от тях да чакат повече от два месеца.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР