София. Предвиждаме разширение на бул.Ломско шосе от метростанция от Ломско

...
София. Предвиждаме разширение на бул.Ломско шосе от метростанция от Ломско
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Йорданка Фандъкова: Разширяваме бул.Ломско шосе до Софийския околовръстен път

София. Предвиждаме уголемение на бул. " Ломско шосе " от метростанция от „ Ломско шосе " до жп линията (2020 г.) и до Софийския околовръстен път (СОП)(2021–2025 г.). Поетапно приготвяме работни планове и правим процедури за отчуждаване. От 2020 година имаме подготвеност да стартираме с работа по първия стадий до жп линията. Това сподели претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната то ГЕРБ-СДС на среща с жители и бизнес, разрастващ активност на територията на регион „ Връбница ". Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
На срещата участва и претендентът за кмет на региона Младен Маринов, както и за общински съветници Николай Стойнев, Владимир Данаилов, Християн Петров, адв.Георги Георгиев, Симеон Колев, Татяна Георгиева и претендентите за кметове на с.Волуяк - Йордан Йорданов и на с.Мрамор - Александър Георгиев.
Провеждат се процедури за отчуждаване и от идната година ще имаме подготвеност да стартираме с работа от кръговото кръстовище при метростанция „ Ломско шосе ", посочи Фандъкова.
Другите значими инфраструктурни планове за региона, по които се работи са създаване на бул. " Обелско шосе " /бул. „ Стефансон " – от бул. „ Панчо Владигеров " до Околовръстен път, създаване на транспортна връзка сред „ Обеля 1 " и ж.к „ Обеля ", където също са нужни процедури по отчуждаване. Поетапно се прави и отчуждаване за построяването на бул. " Черни Дрин ".
Важна за региона е и новата метростанция сред бул. " Сливница " и жк „ Обеля ".
Продължава построяването на канализация в кв. " Модерно предградие " откакто са построени дубльор на колектор „ Н " и прилежащите към него клонове, Главен канализационен клон I, стартира работа по първи стадий на Главен канализационен клон II в кв. „ Модерно предградие ". Положена е нова пътна настилка по ул. „ Стефан Дуньов ", където завърши построяването на канализация. Реконструирани са електроснабдителната мрежа, уличното осветяване. Извършва се отчуждаване на парцели от вътрешно кварталната мрежа по ул. „ Справедливост ", ул. " 357 ", ул. " Старата черква " и други, по които ще продължи построяването на канализация. До края на годината следва да стартира създаване на тръбопровод и канализация по ул. „ Братя Станиславови ".
Защитихме за канализация в София 400 млн.лв. по Оперативна програма " Околна среда ", сподели също Фандъкова.
В регион „ Връбница " са ремонтирани постройките на 6 учебни заведения, построени са две нови здания на детски градини, сподели претендентът за кмет Младен Маринов. По думите му ще работим за връщането на парка пред НЧ „ Св.св.Кирил и Методий " към общината.
След като напреднахме с базовата инфраструктура, предвиждаме дейна работа в кварталите – с възобновяване и създаване на улици, паркинги и междублокови пространства, уточни също Фандъкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР