София. Представители на научния сектор, създатели на политики, практици от

...
София. Представители на научния сектор, създатели на политики, практици от
Коментари Харесай

Заместник-министър Милко Бернер: Обединените усилия на глобално ниво и ефективното използване на научния потенциал са ключови за устойчивостта на бедствия

София. Представители на научния бранш, основатели на политики, практици от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Япония и други страни вземат участие в провеждащия се в София Годишен теоретичен семинар на Центъра за познания за ръководство на риска от бедствия към Съвместния проучвателен център на Европейска комисия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
Фокус в двудневните полемики ще бъдат подобряването на съгласуваността на политиките, образованието за ръководство на риска от бедствия, както и партньорството и политиката за резистентност - основни тематики от дневния ред на Европейски Съюз и от изключително значение в народен подтекст.
„ Необходими са общи старания на локално, национално, европейско и международно ниво на всички стадии от цикъла за ръководство на риска при бедствия - предварителна защита, подготвеност, реагиране и възобновяване. Постигането на резистентност в глобализирания свят изисква ефикасни платформи за съдействие и продан на информация сред всички заинтригувани страни “, съобщи при разкриване на форума заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер. Той означи и основната роля на новите технологии и способи, както и ефикасното потребление на научния капацитет за съответен отговор на актуалните провокации.
Събитието, ориентирано към подсилване на взаимоотношението сред науката и политиката в региона на ръководството на риска, се провежда взаимно от Българската академия на науките и Министерството на вътрешните работи като част от календара на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР