София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с

...
София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с
Коментари Харесай

Румен Петков се срещна с посланика на Кралство Мароко у нас Н. Пр. Закия Ел Мидауи

София. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков се срещна с посланика на Кралство Мароко у нас Н. Пр. Закия Ел Мидауи по нейна покана. Това оповестиха от пресцентъра на АБВ . На срещата двамата разискаха тематики от политическия, икономическия и просветителния набор. Разговорите са продължение на предходни срещи от началото на тази година, инициирани от АБВ, за обновяване на връзките сред двете страни на разнообразни нива. На срещата участва и пълномощният министър на Мароко Монсиф Шеркауи и ръководителят на българо-мароканската общественост у нас Нурадин Риаши. Н. Пр. Закия Ел Мидауи с паника показа за спора сред Мароко и Алжир и помоли Петков за лична поддръжка. Той съобщи поддръжка за самодейностите на посланика в България.
Двамата разговаряха и за деянията на расизъм и ксенофобия в България в последните дни. Петков даде увещание, че българският народ е извънредно търпелив и в случаите става въпрос за шепа провокатори. Това не трябва да хвърля сянка върху връзките към България и други етнически и верски групи, акцентира той и добави, че индикативен факт за това е присъединяване на представители на арабската общественост у нас, които са български жители, в кандидатската листа за СОС. Посланик Мидауи уточни също, че сходни срещи възраждат връзки със страните от арабския свят по този начин, както бе в предишното.
Петков насочи покана към дипломат Мидауи и екипа й да посетят Медицинския университет в Плевен, където да се срещнат с новаторските практики и стратегии в образованието на младите лекари, както и да бъдат обновени връзките сред Плевен и град Агадир в Мароко, чието побратимяване самият Петков подписа през 1996 година като кмет на общината.
Посланик Мидауи насочи покана към Румен Петков и Анастас Терзобалиев, консултант на АБВ по арабските въпроси за присъединяване им в Гранс Монтана конгрес в Кралство Мароко през ноември. Форумът е годишен и обгръща наболели обществени и политически тематики.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР