София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков, областният председател на

...
София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков, областният председател на
Коментари Харесай

ПП АБВ сезира прокуратурата за злоупотреби от страна на директора на „Социално подпомагане” в Попово

София. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков, регионалният ръководител на партията в Търговище и член на ИБ Йорданка Георгиева и общински съветници на Политическа партия АБВ в Попово сезираха прокуратурата по отношение на сигнали за злоупотреби на шефа на „ Социално подкрепяне ” в Попово Димитър Кънев Димитров, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . Сигналът е поради съществени подозрения за придобиване на нерегламентирани приходи и корист със служебно състояние от страна на Димитров, който е и член на ГЕРБ.
„ Внесеният сигнал съдържа информация за подозрения за това, че шефът на дирекция „ Социално подкрепяне ”, обслужваща общините Попово и Опака, общински консултант от Политическа партия ГЕРБ, ръководител на групата съветници на ГЕРБ в Общински съвет – Попово, употребява управителната си позиция в структурата, която работи със обществено слаби жители, с цел да придобива парцели по подозрителен метод и да ги препродава по-късно ” – изясни Йорданка Георгиева.
Димитър Кънев Димитров работил като нерегламентирана организация за недвижими парцели, като през последните 10 години е придобил и по-късно продал близо 20 парцела. Важен подробност е, че шефът на дирекция „ Социално подкрепяне ” за Попово и Опака изкупувал жилища на обществено слаби жители, а по-късно ги продавал, като се възползвал от служебното си състояние.
„ Сезираме прокуратурата и чакаме тя да си свърши работата. Но ние в АБВ повдигаме въпроса и за морала в политиката. Политически морално ли е член на ГЕРБ, общински консултант от ГЕРБ и началник на публично значима териториална конструкция, обслужваща обществено слаби българи, да показва безспорна безотговорност и институционална и политическа протекция, както и забележително богатство “, разяснява Йорданка Георгиева.
Сигналът е изпратен и до Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, Изпълнителния шеф на Агенцията за обществено подкрепяне към МТСП, както и до Областния шеф на Област Търговище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР