София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков и представители на

...
София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков и представители на
Коментари Харесай

Ръководството на ПП АБВ проведе среща с д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ за България

София. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и представители на управлението на партията организираха среща с доктор Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ за България. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . В рамките на срещата бяха разисквани проблемите на децата и младежите в у нас и вероятните способи за тяхното превъзмогване, като във фокуса на диалозите беше насилието и експанзията в учебните заведения и общата атмосфера там.
Румен Петков уточни, че обстановката в този смисъл е тревожна. „ Такъв вид атмосфера не може да даде сериозен първокласен, обществено стимулиран артикул за бъдещето на страната ни “, сподели той. Председателят на Политическа партия АБВ добави, че партията е разпознава два съществени казуса в бранша, чиито решения търси. Единият е обвързван със системата за финансиране на образованието – парите следват ученика. „ Това води до блян учениците да бъдат непокътнати непременно и това въздейства на качеството на образованието. Тогава, когато пораждат огнища на напрежение, в това число, принуждение от деца върху деца, тъкмо тази система води до блян от управленията на учебните заведения на такива проблеми да не се дава гласност “. Като друга мярка Петков уточни нуждата от въвеждане на часове по изповедание в образователните заведения. Той посочи, че не е належащо това безусловно да е единствено и само православно християнство. „ Ако тези вероизповедания бъдат по подобаващ метод бъдат ангажирани с възпитанието на децата и със основаването на избран вид обществена среда, то това би дало различен вид качество на живот и връзки сред децата “.
Румен Петков добави, че възпитанието на подрастващите би трябвало да стартира в най-ранна възраст и посочи, че не трябва да се подценява обстоятелството, че модели на експанзия и принуждение като образователен инструмент, „ в реда на нещата “, се задават в фамилията. Сред разпознатите у нас проблеми при децата ръководителят на АБВ уточни трудовата и полова употреба, ранната бременност и добави, че в България има избрани райони, където сходни обстановки са изключително забележими – София, Монтана и Шумен. Петков съобщи подготвеност за съдействие с УНИЦЕФ по посочените проблеми и сподели, че АБВ регулярно организира срещи по наболелите тематики с основни фактори, като просветителното ведомство, Синдиката на българските учители, Светия синод, както и управленията на други вероизповедания.
В рамките на срещата зам.-председателят на Политическа партия АБВ Любомира Ганчева сложи акцент върху тематиката за бедността у нас, като уточни, че България е отличник в Европейски Съюз с най-голяма разлика сред богати и небогати, като 40% от младежите са в обстановка на риск и обществено изключване. Тя добави, че АБВ е единствената партия, която работи интензивно по този проблем – с съответни ограничения във връзка с данъчната система, по повод смяната на държавността по този начин, че да подсигурява развиването на младежите, като уточни, че в структурата на АБВ е най-активно работеща младежка организация.
Председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка съобщи подготвеност за включване на младежите в партията в самодейностите на УНИЦЕФ. Тя сподели, че организацията работи с младежи и деца доста интензивно, като съответни начинания тя уточни образования за пътна сигурност, за гражданско присъединяване – пояснение на правилата, по които работи демократичната система в България и Европейски Съюз, както и направения от младежите на АБВ Патриотичен календар, който е самобитен учебник по родолюбие за всяка дата от годината. Пламена Заячка сподели също, че АБВ-Младежи работи интензивно с Министерството на образованието, както и с браншовата организация на учителите. Младите хора в партията имат и съответни оферти, като обвързване на системата на бизнеса с просветителната система, взаимно с просветителното ведомство – ограничения за стимулиране на отговорно родителство и обвързване на обществената система с просветителната. Пламена Заячка сподели, че посочените ограничения са в подтекста на огромната самодейност на АБВ-Младежи – „ Оставам в България “. Тя съобщи подготвеност за бъдеща дейна работа дружно с УНИЦЕФ и в подтекста на дарителството.
В срещата участваха ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков, зам.-председателят Любомира Ганчева, членът на ИБ на партията и отговорник по въпросите на интернационалните връзки доцент Георги Кючуков, ръководителят на АБВ-Младежи Пламена Заячка, съветникът по въпросите за Арабския свят към Алтернатива за българско възобновление Анастас Терзобалиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР