София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Китай в България Н. Пр. Джан Хайджоу

София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща с посланика на Китай в България Н. Пр. Джан Хайджоу. Това оповестиха от пресцентъра на партията . Срещата бе във връзка приключването на мандата на дипломат Хайджоу, като по време на нея бяха разисквани осъществените начинания и повишението на разговора сред България и Китай. Посланик Хайджоу даде висока оценка за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и извършената по време на него среща на държавните и държавни глави от формата " 16+1 ". Двамата означиха значимостта на срещата сред премиера Бойко Борисов и китайския му сътрудник Ли Къцян в България, което е и първата аудиенция на китайски министър-председател в страната от 18 години.
Цветанов и Хайджоу разискаха редица тематики от съвместен интерес за Китай и България. Като позитивно развиване бе емфатичен растежът от 20% в комерсиалния стокообмен. Двамата разясниха и подписаното съглашение за откриването на кредитна линия в размер на 1.5 милиарда евро от Китайската банка за развиване за Българската банка за развиване, като бе маркирано, че единствено преди седмица е подписано съглашението за асимилиране на първите 300 милиона евро, които ще подкрепят планове за развиване и стимулиране на българския междинен и дребен бизнес.
Обсъдена бе и доставката на първите двадесет електробуса за София, като Хайджоу изясни, че развиването на електротранспорта е част от цялостната политика на китайската промишленост за екологичност и понижаване на климатичните промени. Обсъдена бе и концепцията за взаимно произвеждане на електрически рейсове, което ще направи цената на въвеждането им в употреба в градския превоз доста по-достъпна. Цветанов означи, че тази и сходни начинания са извънредно значими, тъй като един от главните акценти на Столичната община и на държавното управление е намаляването на нездравословните излъчвания от градския и автомобилния превоз като цяло, а това може да бъде реализирано посредством въвеждането на нови технологии, щадящи околната среда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР