София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Цветан Цветанов, ГЕРБ на откриването на саниран блок в Годеч: Националната програма за енергийна ефективност е доказано успешна

София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков и кметът на Годеч Радослав Асенов публично откриха първия саниран блок по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания в община Годеч. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Живущите в блока изрекоха своите сърдечни благодарности към държавното управление на Бойко Борисов. " Думите на хората, към които е ориентирана тази политика, са най-хубавото доказателство за триумфа на Програмата. Тези срещи ми дават мотив за наслада, тъй като успяхме да продължим реализирането на безвъзмездното саниране, макар рецензиите от страна на съперниците на ГЕРБ ", съобщи Цветанов. Сумата за обновяването на първия саниран блок в Годеч надвишава 820 000 лв.. Цветан Цветанов акцентира пред присъстващите, че за последните две години над 5 милиона са отделени за община Годеч – за ВиК и инфраструктура, през целеви национални и европейски стратегии. " Ние от ГЕРБ изпълняваме поетите задължения към хората и ще продължим да работим в полза на всички български жители във всички обитаеми места, без да ги разделяме на дребни и огромни ", безапелационен бе зам.-председателят на партията.
Министър Николай Нанков приветства живущите в блок 9 в Годеч и съобщи, че няма по-социална и директно ориентирана към хората стратегия от Националната стратегия за енергийна успеваемост. " Създаваме по-уютни и удобни домове, реализираме по-ниски сметки за топло- и електрическа енергия. Социалният и икономическият резултат са големи ", посочи той. Според районния министър това е една от най-силните политики в първите две държавни управления на Бойко Борисов и точно по тази причина е била толкоз подложена на критика. " Бяхме подложени на критика не на експертни начела, а напълно политически. И вас са ви плашили, че ще ви вземем домовете или ще плащате от джобовете си за санирането. Всичко е безплатно - от държавния и общинския бюджет ", обърна се Нанков към присъстващите.
Министър Нанков акцентира, че Националната стратегия за енергийна успеваемост би трябвало да продължи. " Вече се провокира спор на парламентарно равнище, сътвори се експертна работна група. Подобрихме контрола по Програмата и по линия на органите за строителен надзор, и по линия на инструкции към кметовете - създадахме особено звено в Министерство на регионалното развитие, което да управлява кметовете. Продължението на Програмата ще бъде решено посредством спор в Народното събрание през септември ", изясни той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР