София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди

...
София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди
Коментари Харесай

Вежди Рашидов се срещна с председателя на Китайската асоциация за възраждане на културата Ванг Джинг

София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна през днешния ден в Огледалната зала на Народното събрание с Ванг Джинг, ръководител на Китайската асоциация за възобновление на културата. Това оповестиха от Комисията по културата и медиите .
Г-н Джинг е на посещаване в България отпред на китайска делегация. В срещата участваха народните представители от Комисията по културата и медиите Диана Саватева, Тома Биков, Андрей Будинов, Чавдар Велинов, Нона Йотова, Ерджан Ебатин. На срещата участваха също по този начин меценатите на културата и колекционери на изкуството Лъчезар Динчев и Светослав Арсов.
Ванг Джинг поздрави Вежди Рашидов за напъните му да направи забележими за света гениите на България и културата на страната ни. По време на диалога бяха разисквани настоящи въпроси на културното съдействие сред България и Китай.
Г-н Рашидов изрази подготвеност да поддържа взаимни планове в региона на театралните изкуства, музиката, актуалното изкуство, музейното дело. Ванг Джинг увери Комисията по културата и медиите, че ръководената от него асоциация може да предложения в Китай водещи български културни институти, както и обособени реализатори. Особен интерес има и към богатото културно завещание на България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР