София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие Андреас Михаилидис

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва с генералния секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие Андреас Михаилидис. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Гостът е отпред на делегация на Международния секретариат на организацията, която е на посещаване в България във връзка отбелязването на 25-ата годишнина от основаването на Асамблеята.
" За мен е наслаждение да ви посрещна в България и персонално да ви поздравя във връзка 25-ата годишнина от основаването на Интерпарламентарната асамблея по православие ", сподели ръководителят на българския парламент. Цвета Караянчева акцентира, че Народното събрание е член на Асамблеята от 1994 година и българските представители в нея се стремят с работата си да допринесат за повишение на ролята на православието в границите на Европейския съюз.
" Днес България е изправена пред предизвикването да организира сполучливо и резултатно своето първо председателство на Съвета на Европейски Съюз ", означи Цвета Караянчева. Тя добави, че в последните месеци страната ни има доста задължения, произлизащи от това, само че резултатите и отзивите за Българското председателство и за неговото парламентарно измерение са доста положителни.
Генералният секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие Андреас Михаилидис поздрави България за сполучливото председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той означи градивната работа на българските представители в Асамблеята, която включва парламентаристи от 25 страни, и изрази вяра положителната взаимна работа да продължи и отсега нататък. Андреас Михаилидис предложения ръководителя на Народното събрание да участва на идното Общо заседание на Интерпарламентарната асамблея по православие в края на юни в Атина.
В срещата участваха ръководителят на делегацията на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие Волен Сидеров, заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев и народните представители Васил Антонов и Станислав Станилов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР