София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства в пленарната

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства в пленарната
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посрещна в пленарната зала на българския парламент участниците в 82-рото заседание ЕП – Конгрес на САЩ

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства в пленарната зала на българския парламент участниците в 82-рото Междупарламентарно съвещание Европейски парламент – Конгрес на Съединени американски щати – трансатлантически разговор сред законодателите. Форумът, чийто хазаин е Народното събрание, се организира на 29 и 30 юни 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
„ За мен е чест да Ви поздравявам в постройката на българския парламент ", означи Цвета Караянчева. Тя акцентира, че на постройката на Народното събрание написа „ Съединението прави силата “, което беше и мотото на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ Ние имаме вяра в това, тъй като с цел да има мир и успокоение за нашите жители, би трябвало да бъдем рационални, толерантни и обединени ", сподели още ръководителят на българския парламент. Цвета Караянчева връчи почетни плакети на Народното събрание на съпредседателите на форума – евродепутата Кристиан Елер и Марио Диаз Баларт, член на Конгреса на Съединени американски щати.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри 82-рото Междупарламентарно съвещание Европейски парламент – Конгрес на Съединени американски щати. Тя изрази убеденост, че срещата ще бъде конгрес за изчерпателен обзор на стратегическото партньорство сред Европейския съюз и Съединени американски щати в една бързо изменяща се световна среда.
„ Вярвам, че Вашата среща в София ще изпрати мощен сигнал за обща воля на законодателите за стабилно стратегическо партньорство, почиващо на общи полезности и ползи ", обърна се към участниците в съвещанието ръководителят на българския парламент. Цвета Караянчева означи, че трансатлантическият разговор обичайно обгръща необятен набор от тематики – от климатичните промени и устойчивото развиване до сигурността в киберпространството и построяването на мира в Близкия изток.
Председателят на Народното събрание акцентира, че по време на своето първо Председателство на Съвета на Европейски Съюз България не е пожалила сили и сила по целта за европейската вероятност на Западните Балкани. „ И ще продължим и отсега нататък да го вършим, тъй като това е скъпо влагане в бъдещето, геостратегическа инвестиция в постоянна, мощна и обединена Европа ", съобщи тя.
На двудневния конгрес в София парламентаристите ще обсъдят настоящите политически събития в Европейски Съюз и Съединени американски щати, съдействието в региона на външната политика с фокус върху Западните Балкани, киберсигурността и икономическото и комерсиалното съдействие. Ще бъде излъчено видеопослание към участниците на ръководителя на Европейския център за битка с киберпрестъпленията към Европол Стивън Уилсън.
На 30 юни 2018 година от 10.30 часа в Народното събрание изказвания за представителите на медиите ще създадат ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов, ръководителят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и съпредседателите на трансатлантическия разговор евродепутатът Кристиан Елер и Марио Диаз Баларт, член на Конгреса на Съединени американски щати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР