София. Председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова се

...
София. Председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова се
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова се срещна с председателя на Комисията по здравеопазване на Германския Бундестаг Ервин Рюдел

София. Председателят на Комисията по опазването на здравето доктор Даниела Дариткова се срещна с ръководителя на Комисията по опазване на здравето на Германския Бундестаг Ервин Рюдел и ръководена от него парламентарна делегация. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Двамата обмениха информация за системите на опазването на здравето в България и Германия и разискаха главните провокации в тази сфера.
Председателят на Комисията по опазването на здравето срещна немските посетители с метода на действие на здравноосигурителната система в България. Тя означи, че главен приоритет на законодателната активност сега е приемането на бюджетните закони.
Д-р Даниела Дариткова акцентира пред своите сътрудници, че упоритостта е да се развива профилактиката и промоцията на здравето. Тя показа и плана за осъществяване на социално-здравни грижи.
Председателят на Комисията по опазване на здравето на Германския Бундестаг Ервин Рюдел предложи да се задълбочи съдействието във връзка с законодателни начинания в региона на опазването на здравето. След извършените срещи в София немските посетители споделиха мнението, че подготовката на експерти в България е на доста положително равнище и взаимни начинания в тази сфера, изключително ориентирани към младежи за продан на познания, ще бъдат доста потребни. Общо бе мнението, че казусът с фрагментите е сериозен и в двете страни.
Като приоритет бе посочена предварителната защита на заболяванията. Ервин Рюдел означи, че в Германия се работи за приемането на закон, който да я регламентира и модернизира. Целта по думите му е да бъдат употребявани и съвременни средства като разнообразни мобилни приложения, които могат да промотират здравословния метод на живот.
Председателят на Комисията по опазването на здравето срещна гостите с съответни планове в опазването на здравето, които се осъществят с европейски средства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР