София. Председателят на Европейската комисия поля със студена вода възможността

...
София. Председателят на Европейската комисия поля със студена вода възможността
Коментари Харесай

Independent: Няма пробив на срещата с Тереза Мей, заяви Юнкер

София. Председателят на Европейската комисия поля със студена вода опцията за пробив в диалозите за Брекзит, когато се срещна с Тереза Мей в Брюксел, написа английският вестник Independent .
Премиерът пътува до столицата на Европейски Съюз, с цел да се срещне с Жан-Клод Юнкер и да се опита да убеди блока да промени съглашението, с цел да го направи по-приемлив за консервативните депутати.
„ Имам огромно почитание към Тереза Мей, за нейната храброст и отстояване. Утре ще проведем другарски диалог, само че не чакам пробив “, сподели Юнкер преди срещата.
Запитан за визитата, представител на Европейската комисия съобщи пред кореспонденти в Брюксел: „ Всеки път, когато министър председателят изрази желанието си да пристигна, ние постоянно ще се радваме да я чуем и да забележим какво има да каже “.
Той удостовери, че водачите не възнамеряват да организират конференция.
След срещата водачите на Обединеното кралство и Европейски Съюз разгласиха взаимно изказване. В него се споделя, че двамата разискват какви спомагателни гаранции могат да бъдат дадени на депутатите и „ и двете потвърдиха уговорката си да избегнат твърда граница на остров Ирландия и да зачитат целостта на вътрешния пазар на Европейски Съюз и на Обединеното кралство “.
Говорейки на излизане от срещата, английският министър председател съобщи пред кореспонденти: „ Тази вечер имах градивна среща с ръководителят Юнкер. Подчертах нуждата да забележим правно обвързващи промени за защитния механизъм, които да подсигуряват, че той не може да бъде неустановен, това е належащо, в случай че се стигне до гласоподаване на съглашение в Камарата на общините.
Предишните визити на премиера също минаха без забележителен прогрес. Министрите на Тереза Мей Стивън Баркли и Джефри Кокс също дойдоха в понеделник и се чака да се върнат тази седмица.
В изявление в Берлин преди срещата външният министър на Англия Джереми Хънт съобщи, че Европейски Съюз ще показа отговорността за увреждащ неуспех, в случай че няма съглашение.
Той настоя, че държавното управление на Обединеното кралство би могло да подписа договорка за Брекзит посредством Народното събрание макар поредицата от загуби, само че единствено в случай че има правно обвързващи промени за защитния механизъм.
Хънт сподели, че „ единственият метод да се преодолее сегашната обстановка “ е Европейски Съюз да се съгласи с смяна на ирландската защитна мярка.
Министърът на външните работи добави: „ В този значим миг, върху всички нас се е стоварила огромна отговорност “.

Превод и редакция : Калоян Пенков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР