София. Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина има

...
София. Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина има
Коментари Харесай

Прокурор Ангел Кънев: Председателят на ДАБЧ има обвинения за ръководене на организирана престъпна група, за подкуп и за търговия с влияние

София. Председателят на Държавната организация за българите в чужбина има обвинявания с изключение на за управление на проведена незаконна група, по този начин и за рушвет и търговия с въздействие. Това сподели наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев на брифинг, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Разследваната незаконна активност стартира през юни 2017 година Към наказателна отговорност за проведена незаконна група са привлечени 4 лица, като неин началник е ръководителят на организацията. В нея влизат още основният секретар на организацията, един български и един сръбски жител. Схемата е, че лица, които желаят да получат удостоверения за българско поданство, търсят подпомагане от организацията. Става въпрос най-много за жители от Западните Балкани и бесарабски българи от Украйна. Всъщност лицата, които търсят това уверение, са с български генезис, само че основаният безпорядък в ДАБЧ води до това издаването на това уверение да отнеме към година. И подкупите са давани точно, с цел да се форсира този развой. И имаме данни по какъв начин в деня, в който хората си заплатят желаната сума, още в същия ден им се издават удостоверения “, сподели още Кънев и изясни, че хората, които нямат български генезис, са плащали по-високи суми.
„ Повдигнали сме обвинявания на ръководителя с изключение на за управление на проведена незаконна група, за рушвет както и обвинявания за търговия с въздействие. Главният секретар също има обвинявания за търговия с въздействие. Извършени са претърсвания на над 50 адреса в страната и са открити голям брой доказателства. Днес ще бъде импортирано искане за мярка за неотклонение за трима от обвинените. Четвъртият има тежко здравословно положение – и тя, и детето ѝ, които имат тежки онкологични болести “, сподели още Кънев.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР