София. Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители

...
София. Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители
Коментари Харесай

Председателят на БСП Корнелия Нинова: Трудът на жените не може да е по-ниско платен

София. Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с представители на съдружие „ Младежки и цивилен начинания в розовата котловина “ и „ Български фонд на дамите “, които работят по тематиката за равнопоставеност на половете най-вече измежду младежите, оповестиха от пресцентъра на партията . „ Все още има схващане измежду част от обществото, че в политиката би трябвало да влязат повече мъже. Някои към момента си разрешат да се отнасят към дамите снизходително, от време на време присмехулно, изключително когато нямат причини. Това се прави, с цел да обезсмислят сериозната тематика и да те уязвят като жена “, сподели Нинова. По думите й трудът на дамите не може да бъде по-ниско заплатен. Тя срещна присъстващите с акцията на Обединението на дамите социалистки „ Жени против насилието ”.
„ Постигнахме положителни резултати с няколко законодателни начинания, които да подобрят законодателната база по тематиката - принуждение против дами и деца ”, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия.
Гостите подариха на Нинова книга с изследване за дамите във властта, което включва и съпоставяне с други европейски страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР