София. Пред сградата на Второ районно управление на полицията в

...
София. Пред сградата на Второ районно управление на полицията в
Коментари Харесай

В Пловдив се проведе протест в подкрепа на д-р Иван Димитров, задържан за убийството на 38-годишен циганин

София. Пред постройката на Второ районно ръководство на полицията в Пловдив се организира митинг в поддръжка на доктор Иван Димитров, арестуван за убийството на 38-годишен ром. Хората се проведоха в обществената мрежа на база на излязлата информация в медиите, че докторът и фамилията им са били обект на нахлуване от крадци и при самоотбрана Димитров е умъртвил единият от тях. В събота Окръжна прокуратура популяризира известие, че е задържала за 72 часа лекарят в обвиняване за ликвидиране и следва взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предвиденото от закона наказване за закононарушението е отнемане от независимост от 10 до двадесет години.
Протестиращите скандираха „ Свобода за доктор Димитров! “. На митинга пристигнаха сътрудници и съседи на доктор Иван Димитров, както и жители, които го поддържат. Всички сътрудници и съседи на арестувания доктор описват, че той е добър човек и експерт, който постоянно се притичва на помощ, когато е належащо. Протестиращите упорстват за незабавни промени в законодателството, тъй че всеки да има право да отбрани себе си, фамилията и собствеността си, когато те атакуван, или нахлуе апаш в дома ти.
Протестите в отбрана на доктор Иван Димитров ще продължат и през идващите дни, оповестиха протестиращите. В понеделник, от 10.00 часа те ще излязат още веднъж пред полицията. Започна и подписка в отбрана на обвинявания доктор. „ Събрали сме се за свободата на доктора, тъй като не е обикновено в страната ни това да се случва “, сподели Евгения Запрянова, сътрудник на доктор Димитров. „ Всички тук желаеме доктора да бъде освободен, да бъде със фамилията си, където му е мястото “, сподели Запрянова. Тя описа, че знае от медиите, че двама роми са нахлули в дома на доктора, той се е срещнал лице в лице с тях, единият дори го е наръгал с нож в крайници, а другият си е изпуснал револвера. Именно с него доктор Димитров е прострелял единият от ромите. „ Лекарят има две прелестни дъщери и брачна половинка, които са потресени от случилото се “, описа още Евгения Запрянова.
Д-р Димитров е постъпил като всеки почтен българин, защитил е достойнството и достолепието на фамилията си и непрекостновеността на дома си. Това сподели доктор Румен Дачев, който е сътрудник с доктор Димитров от 15 години. „ Политиците би трябвало да трансформират закона у нас, по този начин, както е в Съединени американски щати – всеки, който нощно време пристигна в дома ти да краде, да имаш право на самоотбрана и да не носиш никаква наказателна отговорност за това “, сподели доктор Дачев. „ Нямам инфорамация той да е имал нелегално оръжие. Доколкото разбрах единият от рецидивистите е имал оръжие и го е изпуснал, а той го е хванал в придвижване и се е саморазправил с него “, добави доктор Дачев. По думите му неговият сътрудник е огромен експерт и добър човек, нямал е никакви проблеми с пациенти, нито с сътрудници до момента.
Величка Стоянова, съседка на доктор Димитров също описа, че го познава от дребен, той постоянно оказва помощ при нужда. И фамилията му е положително. Съседите са уплашени, защото това е можело да бъде домът на всеки един от тях.
На митинга пристигна за малко и брачната половинка на доктор Иван Димитров, която показа, че всичко е доста стресиращо за тях и още са в потрес, само че се надяват мощно той да бъде освободен.
„ Свобода за доктора “, викаха през днешния ден протестиращите. „ Нямаме желание да оставяме да се безчинства против него. На независимост са рецидивисти с голям брой регистрации на закононарушения, а санкционират почтени хора “, говореха пред микрофона протестиращите.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР