“София прайд удари дъното! Преди броени минути бездарната “певица Мила

...
“София прайд удари дъното! Преди броени минути бездарната “певица Мила
Коментари Харесай

Мила Робърт на гей парада: Вие ми видяхте п*тката

“София прайд ” удари дъното! Преди броени минути бездарната “певица ” Мила Робърт, известна само единствено с чалга ремикси, ошашави парада със звучното “Вие ми видяхте п*тката! ”.

Дали дъщерята на Ваня Щерева изтърси скандалната фраза под въздействие на някоя неразрешена субстанция или се надяваше микрофонът да не е още включен, по този начин и не се разбра. 

Преди Мила да принизи събитието до вулгарна селска демонстрация, юрист Деница Любенова от ЛГБТ организацията “Действие ” заяви на шарената публика, че е проведена подписка с молба до Европейската комисия да открие наказателна процедура против България поради отхвърли на страната да издаде българско поданство на бебето Сара.



Адв. Деница Любенова прикани Европейска комисия да открие наказателна процедура против България поради отхвърли на страната ни да издаде български паспорт на бебе Сара

Бебето Сара е дете на две майки, едната от България, другата от Англия. Столичната община отхвърляше да издаде документи на детето.

Целият проблем за Сара у нас идва оттова, че тя има две майки — българката Калина и британката Джейн. А конституцията ни споделя, че бракът е единствено сред мъж и жена. Семейният кодекс пък показва, че произходът от майката се дефинира от раждането, като майка на детето е дамата, която го е родила, в това число при асистирана репродукция.

Сара е родена в Барселона на 8 декември 2019 година в фамилията на Калина и Джейн Кинг. Двете подписват брак на 23 февруари 2018 година в Гибралтар. Той е отразен в тамошния цивилен указател. В испанския акт за раждане българската майка е написана като “майка А ”, а английската като “майка ”.

През март 2023 година след четиригодишна борба, Върховният административен съд (ВАС) отхвърли да признае поданството на дете, тъй като има две майки. Така съдът заобиколи наложителното решение на Голям състав на Съда на Европейския съюз (СЕС). В решението си Върховен административен съд твърди, че Сара не е български жител, тъй като няма потвърдена биологична връзка с българската си майка. Съгласно решението на Съд на Европейския съюз от декември 2021 година, България е длъжна да издаде паспорт на Сара, който да ѝ обезпечи правото на свободно придвижване в границите на Европейски Съюз и в който паспорт да бъде отразена връзката на детето с двете му майки.

Три са главните претенции на участниците в София Прайд тази година: промени в Наказателния кодекс, касаещи закононарушенията от ненавист, улеснена процедура за промяна на пола и легализиране на еднополовите фамилии под някаква форма. 

На главната фотография: Недоразумението Мила Робърт преди да изтърси вулгарната фраза
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР