София Прайд, който се самоопределя като най-голямото шествие в защита

...
София Прайд, който се самоопределя като най-голямото шествие в защита
Коментари Харесай

И деца на гей двойки влязоха в рекламната кампания на София Прайд

" София Прайд ", който се самоопределя като " най-голямото шествие в отбрана на човешките права в България ", ще се организира на 17-и юни. Тази година фокусът на събитието е многообразието от фамилии и значимата роля, която фамилията има за ЛГБТИ българите, оповестяват уредниците в мейл до медиите.

За първи път 11 български фамилии застават с лицата и имената си в поддръжка на акцията “Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023 ”. Фотографиите са дело на едно от най-големите имена у нас - Костадин Кръстев-Коко. Самият той отглежда с колегата си дете, родено от сурогатна майка.

Галина Георгиева, управител на висока позиция в огромна интернационална IT компания, е едно от лицата на " София Прайд 2023 ". Тя взима присъединяване във фотосесията и акцията дружно със брачната половинка си Елена и техните наследник и щерка. Двете дами подписват цивилен брак в Малта, защото в България това е към момента невероятно. Галина споделя: “Ние възпитаваме нашите три децата да обичат, а не да ненавиждат. Затова и всяка година нашето семейство е на София Прайд. Събитието е доста празнично, само че не би трябвало да забравяме, че е и митинг. Все още ЛГБТИ сътрудниците в България не могат да сключат законно брак у нас. ”



Галя и брачната половинка й Елена дружно със сина и щерка си

Част от акцията са и известният водещ и DJ Мартен Роберто и брачната половинка му - радио и ТВ водещата Джули Лепоева. Те споделят: " Ние сме семейство от повече от 17 години. Работим дружно, забавляваме се дружно, отглеждаме детето си дружно, а това че споделяме общи полезности ни сплотява още по-силно. Всяка година показваме поддръжката си за ЛГБТИ хората в България и се включваме в шествието на София Прайд. ”



Мартен Роберто и Джули Лепоева

Организаторите дават опция на всички искащи да се включат в самодейността и да качат фотография със фамилията си в обществените мрежи, отбелязвайки @sofiapridebg, а най-цветните оферти ще намерят място и в профилите на София Прайд във Facebook и Инстаграм.

През 2022 година юбилейното 15-то издание на " София Прайд " събра над 12 000 души. Подкрепа към шествието показаха десетки български компании и организации, както и посланиците и представителите от посолствата на 28 дипломатически задачи.



Мануела, Георги и кучето им Бинг са от фамилиите, канещи ви на " София Прайд "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР