София прайд © Велко Ангелов Още по темата Защо има

...
София прайд © Велко Ангелов Още по темата Защо има
Коментари Харесай

Мнения Daily: Национализация на детеродния капитал или свободна инициатива?

София прайд

© Велко Ангелов Още по тематиката
Защо има потребност от София прайд повече от всеки път

Правата на ЛГБТИ общностите в цяла Европа са сложени под въпрос поради популизъм и шовинизъм, а политическият разговор в България в заледен от години
7 юни 2018
Прайдът отива на кино

Интересната стратегия на " София прайд филм фест " включва непоказвани до момента в България филми
1 юни 2018 На пленум в събота Национал­ният съвет на Българска социалистическа партия зас­тана зад водача си Кор­нелия Нинова против проверка на позицията по Истан­бул­с­ката кон­вен­ция. Информацията, която излезе оттова, бе, че от ПЕС са сложили ултиматум на българските социалисти - че може да замрази участието й, в случай че не промени негативната си позиция по отношение на конвенцията

Фотограф: Анелия Николова Дилема
Национализация на детеродния капитал или свободна самодейност?

От фейсбук профила на Даниел Смилов

Другари,

По гледище на първичните партийни организации не преставам рубриката " Съображения на редовия член ".

Днес ще споделя некои мисли във връзка една нашумяла, конкурентна на нашата идеология – джендърството. Според нея детеродните качества и прикачените към тях атрибути са индивидуалнo владеене и е персонално решение кой какво да прави с тях. Намирам сходни възгледи за буржоазно-упадъчни и поздравявам напъните на други Корнелия Нинова за обобществяване на детеродния капитал. Национализацията тук би трябвало да е цялостна и безкомпромисна!

От антични времена детеродните качества са били благосъстоятелност не на обособената персона, а на фамилията, племето и рода. В модерния свят с такива се снабдяват и по-големи групи като класата и нацията. Класова битка без хора не става, приятели – Маркс категорично е упорствал пролетариатът да се стреми към болшинство и интензивно да се развъжда. А то размножаването е ясно по какъв начин става. За нацията важи същото!

Др. Сталин е бил единствено на половина прав, като е споделил: " Няма човек, няма проблем! " Вярно, един проблем изчезва с индивида, само че се появява различен – демографски. Защото, в случай че няма индивиди, няма да има материал даже и за една прилична чистка, в случай че ми позволите да се пошегувам по толкоз сериозна тематика.

Затова с детеродните качества и прикачените към тях атрибути би трябвало да разполага групата и колективът и да не се оставят на прищевките на индивида! Трябва да има твърда регулация за това кой, по кое време и с кого може да ги употребява – както и с какъв резултат. Другарите от Държавна сигурност трупаха подробна информация за детеродните привички на популацията – в този момент без подобен уред регулацията ще е по-трудна. Но пък фейсбук може да помогне в това отношение.

Упадъчни буржоазни философи като Джон Стюарт Мил са твърдели, че в случай че някой не вреди другиму, би трябвало да бъде оставен самичък да си взема решенията. Но като се хаби детероден капитал, всички страдат, приятели! Затова прочувственост по този въпрос не трябва да се позволява.

Ще ви призная обаче, че аз не съумях напълно с елиминирането на сантименталността и в събота се включих в гей прайда. С това се отклоних значително от партийната линия, за което си върша самооценка. Исках обаче да видя с очите си по какъв начин с сходни индивидуалистични мероприятия залинява детеродният капитал на нацията.

Да ви кажа обаче, че усещанията ми се разминаха с упованията. Вместо застаряваща и изчезваща общественост, попаднах измежду извънредно млади и вирилни хора. Тоест по това, което се виждаше, нищо детеродно не им беше залиняло.

Та тук идва и моят въпрос, приятели. Ние към този момент един път национализирахме средствата за произвеждане и това не се оказа добра концепция. Сега да обобществим и средствата за възпроизводство ли желаеме? Ами в случай че се окаже, че частната благосъстоятелност и свободната самодейност са по ефикасни и при детеродните качества, както се оказаха по-ефективни в стопанството? Нали в този момент твърдим, че сме за пазарна стопанска система, а не за централизирано обмисляне?

Да не излезе отново, че заставаме на неверната страна на историята и вървим към централно, национално контролирано възпроизводство на човешки капитал, когато светът отива в друга посока?--------------

Лицемерие & промити мозъци

Гей прайд ви скапва " Семейството и морала " - еми сори, но вие сте цялостни балъци!

От коментар на певицата Рут Колева в профила й във фейсбук Нямате проблем децата ви да ядат junk и да са измежду най-затлъстяващите подрастващи в Европа, нямате проблем да им пускате 14-годишната Сузанита незаконно гола в клиповете си, нямате проблем, че дами умират в България от домашно принуждение, че всяка трета жена е бита... Само гей прайд ви скапва морала!

Върховното двуличие!

Нямате проблем децата ви да ядат junk и да са измежду най-затлъстяващите подрастващи в Европа, нямате проблем да им пускате 14-годишната Сузанита, която е незаконно гола в клиповете си (по за*ник, с извинение), да им позволявате да слушат Тита и Гери Никол, които пеят по какъв начин си " пръскат екрана и панела " (с чист пролесбийски подтекст съгласно мен) и по какъв начин " чертаят " (кокаин), тъй като " са ученички ". Всичко това с смес морал 0 и дивотия 100.

Нямате проблем, че дами умират в България от домашно принуждение, нямате проблем, че всяка трета жена е бита в България, че насилието в учебно заведение е повече от всеки път. НО... НО някакви флагове с дъги, балони и музика ви побъркаха!

Гей прайд ви скапва " Семейството и морала ", еми сори, но вие сте ПЪЛНИ БАЛЪЦИ. Промити мозъци от проруските медии и агитация, която ви убеди, че " джендърите " прецакаха страната и гейовете са отговорни, че заплатите са 400 лева, пенсионерите умират от апетит, а здравната, правосъдната и просветителната система в страната ни са измежду най-лошите в света. Толкова ли сте глупави в действителност? Ако желаете и ония 6 милиарда от КТБ да ги пишем на прайда, а? Нали, че е преференциалното зло... покруса.

-------------------

Мерило

Кузов в Движение за права и свободи е срамно, а обща компания на Доган с Румен Вълка не е ли срамно?

От " Из делниците на един вманиачен " (4-8 юни) на доктор Тони Филипов Бареков и качествената публицистика са като вода и шарлан, в никакъв случай няма да се смесят.

Бареков подготвял телевизионно предаване. " Моята цел, вика, е да покажа лицето на същинската и качествена публицистика и журналистика в България, което в последните години беше забравено. "

Лъжеш, майна, лъжеш, като профилна фотография във фейсбук лъжеш. Ти направи на задник българската публицистика и няма по какъв начин в този момент да показваш лицето ѝ. Ти и качествената публицистика сте като вода и шарлан, в никакъв случай няма да се смесите.

Помните ли, братя, когато напълно неотдавна ви приказвах за вредата от компетентност " Българска лингвистика "? И в случай че Малария Велева я е приключила задочно, този продукт я е учил постоянно.

Пък различен воин на нашето време не можа да се порадва на участието си в Движение за права и свободи, изритаха го небрежно, че край него го отнесоха и районният и общинският водач на партията. " Движение за права и свободи, разправяше Кузов, е демократична партия и по тази причина избрах да стана неин член. " Дето викат в едно шоу, да е демократична, да е демократична, какъв брой да е демократична?! Май не чак толкоз, че да преглътне наказан педофил.

Имайки пред очи някои литературни мостри, да вземем за пример Казандзакис, не мисля, че традицията им повелява чак пък такава непоносимост. Как почваше " Христос още веднъж разпнат "? Седи агата на Ликовриси на чардака, пуши си чибука и пие ракия. От лявата му страна седи красиво закръглено турче, което току му пали чибука и му цялостни чашата. И агата възхвалява бога: " Голям занаятчия е Аллах, огромен занаятчия, мераклия. Сече му акълът! Как му е хрумнало, да речем, да направи ракията и Юсуфчо?! "

Както и да е. Кузов в Движение за права и свободи е срамно, само че дето почетният ръководител ага Доган е направил обща компания с Румен Вълка, не е срамно?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР