София Прайд 2023 ще се проведе на 17 юни, съобщават

...
София Прайд 2023 ще се проведе на 17 юни, съобщават
Коментари Харесай

София Прайд 2023 ще се проведе на през юни

София Прайд 2023 ще се организира на 17 юни, оповестяват уредниците на събитието.

Това ще бъде 16-ото издание и ще стартира с концерт пред Паметника на руската войска и ще продължи с шествие по улиците на София.

“Семейството на София Прайд става все по-голямо с всяко последващо издание. Горди сме, че за 16-ти път ще дадем глас на любовта и ще притеглим вниманието на обществото към това какъв брой е значимо всички в България да имат равни права. Заедно извървяваме един доста дълъг път и макар бавните стъпки в посока законодателни промени – ние ще продължим да протестираме спокойно и да се борим за тъждество. ”, показа Симеон Василев от фондация GLAS.

" През 2022 година юбилейното 15-то издание на София Прайд събра над 12 000 души, като след събитието уредниците подариха 5000 лв. на Киев Прайд. Подкрепа към шествието показаха десетки български компании и организации, както и посланиците и представителите от посолствата на 28 дипломатически задачи, измежду които Франция, Англия, Съединени американски щати, Дания, Италия, Люксембург, Ирландия, Швейцария, Румъния, Швеция, Норвегия, Нидерландия, Финландия и Чехия ", оповестяват още уредниците

София Прайд се провежда от фондация GLAS, взаимно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР