София. Правителството предлага на Президента на Република България да издаде

...
София. Правителството предлага на Президента на Република България да издаде
Коментари Харесай

Правителството предлага Михаил Белчев да бъде удостоен с орден „Стара Планина“ – първа степен

София. Правителството предлага на Президента на Република България да издаде Указ за награждаване на акад. Михаил Белчев с медал „ Стара Планина “ – първа степен за извънредно огромните му заслуги в региона на културата и изкуството. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
Акад. Михаил Иванов Белчев е български естраден артист, композитор, стихотворец и режисьор. Той е създател на повече от 50 песни, сред които най-популярни са: „ Булевардът “, „ Младостта си отива “ и „ Не остарявай, обич “. Негови са текстовете на шлагери като „ След 10 години “, „ Жалба за младост “, „ И на следващия ден е ден “ и доста други. Има издадени десетки албуми, измежду които: „ Къде сте, другари “, „ Двойник “, „ Преквалификация “, „ Късна обич “, „ Мила моя “, „ Прераждане “.
Белчев е притежател на Първата национална литературна премия „ Георги Джагаров “ (2004 г.), на „ Златна книга “ от Европейския конгрес на специалистите в съдействие с Академия на интернационално приети водачи в науката и културата (2008 г.) и на Почетна премия на Министерство на културата - „ Златен век “ за заслуги към Българската просвета (2011 г.).
През 2004 година Михаил Белчев е почетен със званието „ Почетен жител на София “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР