София. Повече от 300 младежи се включиха в първия местен

...
София. Повече от 300 младежи се включиха в първия местен
Коментари Харесай

Над 300 младежи се включиха в първия местен диалог на Групата на ЕНП в Комитета на регионите с участието на Йорданка Фандъкова, Ева Майдел и Андрей Новаков

София. Повече от 300 младежи се включиха в първия локален разговор на Групата на ЕНП в Комитета на районите, който се организира през днешния ден в София. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Участниците дебатираха с кмета на София Йорданка Фандъкова, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Андрей Новаков и представителя от локалната власт в Стокхолм (Швеция) Йелена Дренянин. Темата на първото по рода си събитие беше „ Европа стартира от София – Младежката вероятност и бъдещето на Европа “.
„ В ГЕРБ и ЕНП даваме опция на младите, които желаят, да се включат в политиката освен като показват мнението си, само че и като вземат участие директно във образуването на политиките – в изпълнителна, законодателна или локална власт, “ съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя показа и проектите на Общината да сътвори нова специфична стратегия за финансиране на новаторски планове с фокус върху сферата на опазването на околната среда. Отговаряйки на въпрос на присъстващ студент, Фандъкова означи, че просветителните институции би трябвало да вземат положителния образец от самодейностите за модерни просветителни стратегии и способи на цивилен организации, с цел да се форсира реформирането на просветителната система.
Младите ще живеят в доста друго време от нашето. В бъдещето всички ще споделяме не „ аз имам работа “, а по-скоро „ аз сътворих работа “. Учителите през днешния ден не знаят какви специалности ще имат децата, тъй като доста от тях не съществуват още. Затова политиците би трябвало да са доста бързи с адаптирането на просветителните системи към обществените трендове. Това съобщи Йелена Дранянин - член на общинския съвет в Худинге, район Стокхолм, Швеция.
Средният % на младежка безработица в Европейски Съюз сега е 17-18%. Това значи, че всеки 5-и младеж в Европейски Съюз няма работа. В някои страни като Гърция младежката безработица доближава до 44%, в Италия е 32%. Ние би трябвало да обърнем внимание на младежите, на нашите връстници и да забележим, че те имат проблеми с намирането на работа, влизането в пазара на труда. Тези хора се изключват от обществото и стават лесна плячка на прочувствени, добрезвучащи, само че манипулативни изречения на популистите. Ключът да се преборим с този проблем е обучение. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. В отговор на въпрос на юноша, тя разяснява, че метод да въвлечем повече младежи в политиката е като приказваме по-често за сполучливите образци и ги демонстрираме и поддържаме.
Като приказваме за възстановяване на мястото, в което живеем, би трябвало да сме конркетни и всеки да дава образец с дейности и приноса си, колкото и дребен да е той. Горд съм, че от България стартира първата стратегия на Европейски Съюз, която ще стъпи на три континента – АЛЕКО, която е стратегия за обмяна на опит сред млади бизнесмени на световно равнище. Това разяснява евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.
„ Дойде време да спрем да търсим извинения и да намерим воля да се надигнем и да поемем отговорност, да разберем, че всичко зависи от нас самите. Тогава позитивната смяна ще стартира да се случва доста по-бързо, тъй като всеки от нас ще бъде притежател на тази смяна, “ добави един от най-младите евродепутати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР