София посрещна нощта на 6 срещу 7 май с изцяло

...
София посрещна нощта на 6 срещу 7 май с изцяло
Коментари Харесай

София се преобрази във Фестивала на светлините LUNAR

София посрещна нощта на 6 против 7 май с напълно ново лице с помощта на LUNAR - първото издание на фестивала за светлинно изкуство в страната. 

Народният спектакъл " Иван Вазов ", НДК, Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий " и Националната изложба са част от емблематичните здания, които бяха преобразени с 3D мапинг театър и светлинни прожекции. 

Мисията на фестивала е да сплотява български и задгранични актьори, които трансформират светлините на града в изкуство и описват истории посредством него.  



Сред създателите на фестивала е и екипът на българското MP STUDIO, което е едно от най-успешните в областта на 3D проекциите и интерактивните образни решения за събития. През 2021 година те сътвориха проекция с картини на Рембранд и Винсент ван Гог в катедрала в Амстердам, като изображенията покриваха цялата вътрешна повърхност на църквата.



Сега те показват няколко от video mapping прожекциите и инсталациите в LUNAR - с плаващата Луна във фонтана пред Народния спектакъл и осветяването на фасадата му, както и шоуто " Дивата природа зависи от навиците ни " при Националната библиотека, която споделя историята на застрашените скотски типове с ярки визуализации. 



и може да се следи всяка вечер сред 20:30 и 00:00 ч. в София. На 7 и 8 май, в Hyatt Regency Sofia (пл. “Васил Левски ”), ще бъдат организирани практически образования от водещи български и интернационалните експерти. Те ще бъдат ориентирани към придобиването на нови познания и умения в основаването на 3D мапинг, вълнуващи анимации, музика посредством изкуствен интелект и изкуството на 
нощното снимане. Обученията ще бъдат изцяло безвъзмездни за участниците. 



Събитието се осъществя с поддръжката на Европейски парламент в България, Министерство на културата и Столична община. Достъпът до всички творби, част от фестивала, е свободен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР