София. Полицията разкри кражба на икони с около 100-годишна история.

...
София. Полицията разкри кражба на икони с около 100-годишна история.
Коментари Харесай

Полицията разкри кражба на икони с около 100-годишна история

София. Полицията разкри кражба на икони с към 100-годишна история. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
През месец юли тази година от църквата в брезнишкото с. Режанци е получен сигнал за осъществена крупна кражба – от светата обител изчезнали 12 дървени икони, дървен кръст и обреден кръст. По данни на специалисти иконите са с към 100-годишна история и цената им е над 11 000 лв.. По случая било формирано досъдебно произвеждане, по което работа почнали криминалисти на РУ-Брезник. В рамките на извършеното следствие те открили и задържали причинителите на закононарушението – Ю.М. /30г./ от Перник и 25-годишната З.И. от София. По първични данни двамата живеели на фамилни начала, постоянно ходели на посетители на своя близка в с. Режанци. След кражбата, скъпите икони и кръстове били продадени в столицата и по-късно препродавани през оказионни магазини. В процеса на процесуално-следствените дейности на територията на столицата, със съдействието на чиновници от Групово дело „ Национална полиция “ – бранш „ Културно-исторически полезности “, последователно крадените движимости били открити.
Вчера, с разпореждане на прокуратурата, Ю.М. и З.И. са привлечени като обвинени по член 195 алинея 1. Работата по документирането на незаконната им активност продължава взаимно с Районна прокуратура – Брезник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР