София. Похвална е инициативата Да изчистим омразата от улиците на

...
София. Похвална е инициативата Да изчистим омразата от улиците на
Коментари Харесай

Общинският съветник от БСП Борис Цветков: Чистим свастики, а СО и МВР допускат пред Св. Александър Невски свободна продажба на фашистки символи

София. Похвална е самодейността " Да почистим омразата от улиците на София ", само че за какво Столична община и Министерство на вътрешните работи позволяват пред храм-паметник " Св. Александър Невски " свободно да се продават фашистки знаци? Това попита общинският консултант от Българска социалистическа партия Борис Цветков, който дружно с негови сътрудници от групата на социалистите в СОС, представители на Младежката организация на Българска социалистическа партия и на Българска социалистическа партия - София, отпред с ръководителите им Николай Бериевски и Петко Димитров, членове, симпатизанти и антифашисти се включиха в почистването на свастики по улиците на града дружно с Организацията на евреите в България " Шалом ". Това оповестиха от пресцентъра на БСП- София . " Радвам се, че доста младежи - социалисти и антифашисти - се отзоваха на апела да почистим улиците на София от езика на омразата и нетолерантността, сподели Борис Цветков. - Столична община обаче е в дълг към жителите и гостите на София във връзка с фашистката агитация, защото единствено на метри от постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура напълно свободно и изцяло необезпокоявано на сергии се продава цялостният набор от профашистки знаци. Това е неприемливо да се случва в европейска столица! Досега ръководещите в Столична община залагаха на пиар акции на правилото: " Дайте да дадем " във връзка с битката с фашизма и нетолерантността, подписваше харти, петиции... Радвам се, че към този момент пристъпи към действителни дейности ".
Групата на Българска социалистическа партия чисти свастики и знаци на нетолерантността главно по столичните улици " Искър ", " Веслец " и " Бачо Киро ". " Хората, които минаваха около нас, ни приветстваха и ни се радваха, което е доста добър знак, сподели още Борис Цветков. - Благодаря и на представителите на Столичния инспекторат, които се бяха подготвили чудесно със съответните материали, с цел да можем да чистим. Трябва по-често да бъдат проведени разнообразни начинания, които да демонстрират нашата непоносимост и битка с всевъзможни прояви на назадничавост, фашизъм, антисемитизъм и всевъзможни прояви на ненавист ".
Според Борис Цветков, в българското общество би трябвало да бъде възпитано възприятие на остра непоносимост към всеки опит за демонстрация на назадничавост и фашизъм. " Необходим е и явен механизъм, по който жителите да могат да алармират в Столичния инспекторат, в случай че видят сходни знаци в градската среда, сподели още той. - Трябва да сме поредни, с цел да не допуснем да се разсъни фашизмът още веднъж. Всеки жител би трябвало да алармира за всяка притеснителна демонстрация ".
Общинският консултант от Българска социалистическа партия добави, че той самият към този момент е получил сходен сигнал. " Граждани ми се оплакаха, че в 68-о учебно заведение в квартал " Дружба-1 " е нарисувана огромна свастика. Ще се опитаме още довечера да я почистим, а в случай че не успеем - ще го създадем в понеделник сутринта преди формалното разкриване на образователната година, изясни Борис Цветков. - Защото не желаеме децата, отивайки на учебно заведение, да ги посреща свастика на входа на образователното заведение, вместо там да са портретите на Васил Левски и Христо Ботев ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР