София. Под председателството на министър Валентин Радев се проведе заседание

...
София. Под председателството на министър Валентин Радев се проведе заседание
Коментари Харесай

Под председателството на министър Валентин Радев се проведе заседание на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението

София. Под председателството на министър Валентин Радев се организира съвещание на Държавно-обществената комисия по сигурност на придвижването, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . По време на съвещанието бе изработен разбор на пътнотранспортните катастрофи от началото на годината. Началникът на отдел „ Пътна полиция “ към Главна дирекция „ Национална полиция “ комисар Бойко Рановски регистрира, че до 29 май тази година са настъпили 2 356 тежки пътнотранспортни катастрофи със 185 починали и 3044 ранени. През първите 5 месеца на тази година са починали 8 деца и са ранени 320. В съпоставяне със същия интервал на 2017 година пътните произшествия са с 58 повече, ранените са повече със 189, само че починалите са с 37 по-малко. Тази година най-вече катастрофи са настъпили на територията на София-град /347/, Пловдив /344/ и Варна /226/. Най-малко произшествия са станали на територията на Ямбол /15/, Търговище/16/ и Видин/19/. Комисар Рановски регистрира още, че главните аргументи за произшествия на пътя са поради нарушаване на лидера - шофирането с несъобразена и превишена скорост, непозволени маневри, лишаване на преимущество, нахлуване в летата за насрещното придвижване, шофирането след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.
Участниците в комисията показаха безапелационната позиция, че напъните на всички институции, ангажирани с този проблем, би трябвало да се съсредоточат главно върху предварителната защита и върху опциите за вложение на повече запаси за запазване живота на участниците в придвижването по пътищата.
В рамките на съвещанието бяха разисквани и ограничения за ограничение на тежките пътнотранспортни катастрофи през летния сезон, както и предложение за финансиране на планове от фонд „ Безопасност на придвижването “. Представени бяха начинания на външни организации, свързани с предварителна защита на пътния травматизъм. Експертите се срещнаха с концепцията първичният обзор за техническа редовност и регистрацията на моторни транспортни средства да преминат под контрола на Държавната автомобилна ревизия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР