София под блокада до второ нареждане. Това стана ясно на

...
София под блокада до второ нареждане. Това стана ясно на
Коментари Харесай

София под блокада до второ нареждане

София под обсада до второ разпореждане. Това стана ясно на ексклузивен брифинг в Министерски съвет преди минути.
Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев издаде заповед за възбрана на влизане и излизане от града на леки коли.

Забраната влиза от среднощ през днешния ден.

Ще бъде позволено придвижването на всички коли със специфичен режим на придвижване, спешни, товарни, медицински превоз за лекуване на заболели лица.
Движението се прекратява и за междуградските транспорти.

" Още от през вчерашния ден се следи едно доста обезпокоително нещо – овакантяване всеобщо на София, където е главното огнище с най-вече инфектирани с ковид. Всичките тези хора, които напущат столицата, са разпръснати из цялата страна. Последиците ще станат ясни до седмица. Този развой продължава както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден. Обезпокоени сме от протичащото се. И, в случай че досега на стартиране на прессъобщенията не бяха доста случаите, то към този момент те отново са 40. Тези 2 дни с толкоз доста нови болни не са случай, а наклонност “, съобщи ген. Мутафчийски.

Той изрази паниката си за разпространяването на болестта и неглижирането на ограниченията, както и безцеремонното овакантяване на София, която е най- огромното огнище на инфектирани със вируса.

" В рамките на града към този момент няма ограничавания " заяви вътрешният министър Младен Маринов.
" През седмицата нямаше такова придвижване за работа, колкото в днешния четвъртък. Голяма част от декларациите са с погрешни данни ", добави той.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР