София почисти надписите на омразата. Инициативата е под наслов Да

...
София почисти надписите на омразата. Инициативата е под наслов Да
Коментари Харесай

София почисти надписите на омразата

София почисти надписите на омразата . Инициативата е под наслов „ Да изтрием омразата, да напишем " обединени “, и нейното начало бе сложено пред храма „ Света София “ - знак на толерантността в града, съобщи БГНЕС.

В самодейността се включиха кметът на столицата Йорданка Фандъкова, Посланика на Съединени американски щати в България Н.Пр. Херо Мустафа, Посланика на Румъния в България Н.Пр. Бръндуша Йоана Предеску, и доцент доктор Александър Оскар.
 
 Акция против езика на омразата в София БГНЕС

„ Днес желаеме да дадем явен знак, че София постоянно е била град на толерантността и мъдростта . Днес се противопоставяме на деянията за език на омразата ", с тези думи доцент доктор Александър Оскар откри самодейността.

„ Нашият град от хилядолетия е знак на толерантността. Намираме се неслучайно пред храма „ Света София “, дал името на града ни, което значи " Премъдрост Божия ", сподели кметът Йорданка Фандъкова. По време на честването на 1700-годишнината от подписването на Едикта за приемливост е подложен знак в памет на предците ни, завещали да се борим против езика на омразата.

Посланика на Съединени американски щати у нас Н.Пр. Херо Мистафа изрази своята поддръжка към самодейността с думи на български,,Да почистим омразата''.
 
 Акция против езика на омразата в София БГНЕС

Първата локация с изтрити надписи бе фасадата на постройката на „ Художествената изложба “. Инициативата продължава с разчистване на още 5 обществени места в София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР