София. По време на българското председателство на Съвета на ЕС

...
София. По време на българското председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

МВР временно ще затваря пътните артерии от летище „София“ до НДК по време на европейското председателство, столичани ще бъдат уведомявани поне ден по-рано

София. По време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз краткотрайно ще се затварят пътните артерии от летище „ София “ до НДК. Това ще са булевардите " Брюксел ", " Цариградско шосе " и " България ". Това разгласи на семинар в Ловеч зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. Той посочи, че жителите на София ще бъдат уведомявани най-малко ден по-рано за ограниченията за сигурност и рестриктивните мерки в придвижването по време на европейското председателство. В тези пътни сектори ще има засилени ограничения за сигурност, а към самата постройка на НДК контролът ще е още по-засилени. Ципов изясни, че това не значи, че напълно ще бъде спрян достъпът до НДК и прилежащата му територия.
По думите му от Министерство на вътрешните работи са построили системи и на територията на НДК, и на парка към него. На околните улици ще има „ входове “ и рентгени, на които ще бъдат реализирани съответните инспекции. Достъпът до постройката на НДК ще се реализира през така наречен „ акредитационна система “ - участниците ще се записват и ще получават бадж, с който ще имат право на достъп и придвижване през другите равнища на постройката. Красимир Ципов увери, че към НДК ще бъде построена зона за сигурност, в която ще има засилено непрекъснато полицейско наличие. Ще бъде обезпечена и единна платформа за консолидиране на системата за продан на информация и създаване на единна интеграционна платформа на системите за видеонаблюдение.
Ципов прикани медиите за съществено подпомагане от тяхна страна, с цел да бъде обяснено на жителите, че би трябвало да демонстрират самообладание по време на председателството. „ Ще има диапазони от часове в границите на 1 ден, където жителите ще срещнат своите усложнения. Полагаме оптимални старания да не се стигне до там, че да създадем съществени усложнения на всички жители на столицата. Ще бъде подавана ежедневна поетапна информация за това какво следва, какво би трябвало да създадат жителите на столицата, с цел да не срещнат усложнения и да създадем опасности за средата на сигурност “, акцентира Красимир Ципов.
Заместник-министърът открои четири съществени целта на Министерство на вътрешните работи по време на председателството - повишение на сигурността на жителите на Европейски Съюз, по-ефективно ръководство на миграционните процеси, гранична сигурност и Западни Балкани. По думите му логото на председателството сплотява кирилицата, шевицата и трибагреника. „ Девизът ще бъде „ Съединението прави силата “. В момента Европа повече от всеки път би трябвало да покаже че е единна “, сподели още Красимир Ципов.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР