София. По повод Международния ден за правата на човека –

...
София. По повод Международния ден за правата на човека –
Коментари Харесай

По повод 10 декември – Международен ден за правата на човека, омбудсманът „отваря“ вратите на институцията за студенти - правозащитници

София. По мотив Международния ден за правата на индивида – 10 декември омбудсманът Диана Ковачева провежда Ден на отворените порти в институцията /гр. София, ул. Георг Вашингтон “ № 22/. Тази година отбелязването на деня по целия свят минава под егидата на младежите и тяхната роля при отбрана правата на индивида. Това оповестиха от пресцентъра на омбудсмана на Република България .

В България, студенти-юристи от СУ, УНСС, Нов български университет и ЮЗУ с интерес към правозащитната тематика ще имат опцията да се срещнат на място с работата на омбудсмана по браншове - „ Приемна на жителите “, „ Право на благосъстоятелност “, „ Международни стандарти и нормативна уредба “, „ Права на консуматори на административни и публични услуги “ и други, както и да зададат своите въпроси.

Идеята е студентите да придобият по-ясна визия за значимостта да зачитат и отстояват правата и свободите на жителите, което в бъдещата им работа като адвокати ще им бъде извънредно потребно.

Инициативата ще бъде открита в 10.00 часа от ръководителя на Народното събрание госпожа Цвета Караянчева. Специално видеопослание към младежите ще насочи Н. Пр. Херо Мустафа – дипломат на Съединени американски щати у нас.

Датата 10 декември е по-специална за всеки правозащитник, правист и човек, тъй като Декларацията за правата на индивида на Организация на обединените нации от 1948 година е фундаментална за развиването на човешките права и свободи, основа за оповестяване през 1950 година на 10 декември за Световен ден за правата на индивида.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР