София. По повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски

...
София. По повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски
Коментари Харесай

По повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски Националният военноисторически музей ще представи безплатно образователната си програма „Васил Левски – вчера и днес“

София. По мотив 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски Националният военноисторически музей ще показа на своите гости гратис най-успешната си просветителна стратегия: „ Васил Левски – през вчерашния ден и през днешния ден “. Тя ще може да бъде посетена на 17 и 18 февруари (събота и неделя) 2018 година от 10.30 и от 14.00 ч. в киносалона на музея. Това оповестиха от Националния военноисторически музей .
Образователната стратегия по забавен и занимателен метод ще показа концепциите и делото на Апостола като нов стадий в националноосвободителното придвижване, по какъв начин той участва в спомените на съвременниците си и какво е наследството, което ни е завещал. Посетителите ще могат да обогатят своето прекарване в музея, като прегледат и богатата на скъпи експонати експозиция, в която ще се допрян до дребното непокътнати движимости на Дякона, които НВИМ има достойнството да съхранява за поколенията – косите на Левски, непокътнати от майка му, кръстчето, което е носил непрекъснато, тасчето за вода и персоналния му револвер, система „ Гасер “, М 1870, заплащайки входна такса съгласно одобрения ценоразпис на музея.
Събитието се провежда в почивните дни, с цел да може и фамилната аудитория на музея дружно да съпреживее описа за една от най-ярките и светли персони в нашата история.
В деня, в който отдаваме своята респект към Апостола на свободата – 19 февруари (понеделник), музеят ще работи изключително от 10.00 до 18.00 ч.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР