София. По инициатива на евродепутата Георги Пирински нa 2 юли

...
София. По инициатива на евродепутата Георги Пирински нa 2 юли
Коментари Харесай

Евродепутатът Георги Пирински откри конференция на тема „Европейският дневен ред по въпросите на труда”

София. По самодейност на евродепутата Георги Пирински нa 2 юли 2018 година в хотел " Балкан " в София се организира конференция на тематика: „ Европейският дневен ред по въпросите на труда “. Това оповестиха от пресофиса на евродепутата . Съорганизатори на събитието бяха Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и Конфедерация на труда „ Подкрепа “. Конференцията бе разграничена на два панела - „ Европейският дирек на обществените права – нов обществен дневен ред за Европейски Съюз? “ и „ Европейският орган по труда – опция за общи решения за гарантиране на трудовите и обществени права в Европейски Съюз “.
Събитието беше намерено от Георги Пирински и президента на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов “. В своето изявление евродепутатът-социалист насочи вниманието към заключенията от Годишния отчет на Европейската комисия в границите на така наречен Европейски учебен срок за България по отношение на проблемите с всеобщата беднотия, растящите неравенства, несправедливата данъчна система, която лишава страната от извънредно нужни за нейното развиване обществени вложения. В рамките на втория панел Пирински срещна участниците в събитието и с предлагането за основаване на Европейски орган по труда.
В конференцията взеха присъединяване и ръководителят и заместник-председателят на парламентарната Комисия по труда, обществената и демографската политика – Хасан Адемов и Георги Гьоков, Росица Маринова и Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “, Ненко Салчев – специалист в Министерство на труда и обществената политика. Гости на събитието бяха ръководители и специалисти от държавни институции, синдикалисти, представители на работодателски организации, представители на национално-представителни организации на и за хората с увреждания, учени и преподаватели от Българска академия на науките и висшите учебни заведения. Те взеха интензивно присъединяване в извършените полемики с отзиви и оферти по настоящите проблеми, които бяха обект на обсъждане.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР