София, Пловдив, Варна и Бургас са единствените български градове, които

...
София, Пловдив, Варна и Бургас са единствените български градове, които
Коментари Харесай

България трябва да работи най-усилено за Европейското по футбол

София, Пловдив, Варна и Бургас са единствените български градове, които могат да домакинстват мачове на двете футболни шампионати, за които кандидатура приготвят България, Румъния, Гърция и Сърбия. Представители на четирите страни се срещнаха през днешния ден в Бояна.

Подробностите вижте в репортажа на Радостин Любомиров.

България е страната, която ще би трябвало да работи най-усилено, с цел да извърши условията, които слагат от УЕФА и ФИФА. В страната ни няма нито един стадион, който да дава отговор на изискванията за домакинство на толкоз висок футболен конгрес.
Борислав Михайлов - президент на БФС: Колкото и да ми е неприятно, ние сме най-зле. И поради това се надявам да успеем, с цел да могат да бъдат издигнати четири стадиона до 40 000 фенове всеки един от тях.
София, Пловдив, Варна и Бургас имат подобаваща инфраструктура, с цел да домакинстват мачовете от Световно или Европейско състезание, като в столицата все по-усилено се приказва за построяването на нов народен стадион.
Красен Кралев - министър на младежта и спорта: И четирите града по отношение на хотелска и общинска инфраструктура имат цялостна подготвеност да посрещнат нужните условия.
Официалната кандидатура на четирите балкански страни ще бъде издигната до края на 2018 година
Ваня Удовичич - министър на младежта и спорта на Сърбия: Тази кандидатура е доста значима, защото посредством нея нашите страни ще изградят здрави и постоянни връзки между тях.
Следващата среща, на която всяка от четирите страни ще показа градовете, които да одобряват мачове ще бъде през април в Солун.
 Спортните министри на България, Румъния, Гърция и Сърбия се срещат в София Спортните министри на България, Румъния, Гърция и Сърбия се срещат в София
Спортните министри и представители на футболните федерации на България, Румъния, Гърция и Сърбия ще проведат работна среща в София на 25 февруари. Дом...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР