София. Планинските спасители на БЧК с почетна награда по повод

...
София. Планинските спасители на БЧК с почетна награда по повод
Коментари Харесай

Планинските спасители на БЧК получиха почетна награда по повод 20-та годишнина от земетресението в Адапазаръ, Турция

София. Планинските спасители на БЧК с почетна премия във връзка 20-та годишнина от земетресението в Адапазаръ, Турция. Това оповестиха от пресцентъра на Българския червен кръст .
На възпоменателна гала по случай 20-ата годишнина от опустошителното земетресение със мощ 7.2 по скалата на Рихтер от 17 август 1999 година в северозападната част на Турция ръководителят на Турския Червен полумесец доктор Керем Кънък връчи признателен плакет на шефа на Планинската избавителна работа към Българския Червен кръст Емил Нешев. Той изрече дълбока и откровена признателност на българските планински спасители, присъединили се в избавителните дейности още в първите часове след естественото злополучие.
Веднага след земетресението, с цялостната поддръжка на българското държавно управление, Българският Червен кръст съумя да провежда и да изпрати оперативна група планински спасители със избавителни кучета, подготвени за работа при очистване на последствията от естествени бедствия и трусове. Ефективните дейности са почнали на 27-мия час след труса в град Адапазарь, област Сакария, и са приключили на 61-вия час от земетресението. Екъпът, който е работил при температура, достигаща 40°С, е съумял да избави 12 души, извадени живи отдолу под руините, след повече от 65 пускания на кучетата.
Природното злополучие засилва активността на цивилен организации и потвърди, че своевременното оказване на помощ, взаимопомощта и работата в екип са от извънредно значение при спасяването на човешки животи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР