София отрича нейни служители да са стреляли по мигранти при

...
София отрича нейни служители да са стреляли по мигранти при
Коментари Харесай

Чуждо издание: Трябва ли София да действа по-твърдо срещу мигрантите?

София отхвърля нейни чиновници да са стреляли по мигранти при опит за секване на границата. Международно следствие обаче сочи тъкмо противоположното. Стреля ли се на месо на българската граница, питат непознати медии.

Стреля ли се по външната граница на Европейски Съюз? Такова съмнение се появи, откакто европейски медии разгласиха видеоклип, на който се вижда по какъв начин млад сириец е прострелян на граничната ограда сред България и Турция на 3 октомври. Вътрешното министерство в София разгласи, че негово следствие е стигнало до извода, че от българска страна не са били създадени изстрели, се споделя в обширна обява на " Тагесшау ".

Във вторник министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев говореше за принуждение, идващо от страна на бежанците: " Мигрантите, които се пробват да влязат незаконно на наша територия, стават все по-агресивни ", сподели той. " В някои случаи те употребяват камъни, ножове и други оръжия. Беше погубен български служител на реда. Грешат тези, които чакат нашата полиция да не реагира на тези дейности и да не отбрани живота и здравето на българските гранични служители на реда. "

Преди към месец български служител на реда бе убит на границата с Турция. След това, във връзка със случая, турската полиция арестува двама контрабандисти на опиати. Засега не е открита връзка с бежанци. През последните време обаче по българските пътища неколкократно се случиха тежки произшествия при превозване на хора, търсещи леговище. Само при един от тях бяха убити двама служители на реда.

Четирикратно нарастване опитите за секване на границата

България напълно усеща на собствен тил последствията от повишените опити за прекосяване на европейската граница. През тази година към този момент е имало 150 000 такива. Това е четири пъти повече, в сравнение с преди година. Същевременно други страни от Европейски Съюз оказват напън. Австрия, да вземем за пример, я тревожи това, че прекомерно доста мигранти влизат в Европейски Съюз през България.

Означава ли това, че София би трябвало да демонстрира повече неотстъпчивост, пита немското издание. Евродепутатът Ерик Маркард не е склонен с това: " Мисля, че през последните години грешахме в оценката си, че е значимо в статистиката да влизат все по-малко бежанци и идващи на външните граници. "

" Хората би трябвало да запазят човешкото си достолепие "

В последна сметка, счита Маркард, на външните граници би трябвало да се съблюдава върховенството на закона, т.е. да се регистрира на кого е било предоставено леговище и на кого - не: " Хората би трябвало да могат да аплайват за леговище, както и да запазят човешкото си достолепие на външната граница на Европа. "

Източник:

Снимката е илюстративна
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР