София. Отминаващата 2018 е завършекът на една тенденция от последните

...
София. Отминаващата 2018 е завършекът на една тенденция от последните
Коментари Харесай

Любомира Ганчева: Управлението на държавата се оставя в ръцете некомпетентни хора, корумпирани лица или национални предатели

София. Отминаващата 2018 е завършекът на една наклонност от последните десетилетия, България да изпада във все по-сериозна управническа и обществена рецесия. Държавата абдикира от своите основни отговорности и пропада от ден на ден. Това съобщи по време на конференция зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева, оповестиха от пресцентъра на партията . По-думите й страната се намира в цялостен стопански застой и обърканост, опазването на здравето е в сериозно положение, както и обществените и просветителни системи. Тя добави, че всеки ден се обезлюдяват български села, които са оставени на произвола, а отбраната на българските жители е поверена в частни ръце с откритото самопризнание, че страната не може да се оправи с проблеми като битовата престъпност и корупцията. „ Факт е, че страната се е отдръпнала от основни сфери и институции. На този декор не престават назначенията на виновни позиции на некомпетентни хора, национални предатели или лица, които употребяват корупционни похвати. Само един от образците за това е сривът на Търговския указател, макар което доста хора получиха много хубави бонуси. Хора, които са виновни за казуса, само че явно не носят никаква виновност и умеят да получават въпросните бонуси “, уточни Ганчева. Тя даде още образци с банкрута на застрахователя „ Олимпик “, свадите към увеличението на застраховката „ Гражданска отговорност “ и други По думите й на този декор ставаме очевидци и на следващата безочливост, а точно стартирането по процедурата за назначение за представител на България в Европейската банка за възобновяване и развиване, с предложение това да е досегашната шефка на КФН – Карина Караиванова, за чиято оставка от партията от дълго време упорстват. „ Ние настояваме тази процедура да бъде спряна, тъй като тя е насмешка с всички български жители, на които им бяха нанесени материални и финансови вреди “.
В умозаключение Любомира Ганчева уточни, че Битката за възобновяване на държавността в България минава наложително през превръщане към позабравените правила на солидарността, обществената правдивост и родолюбието. През диалог за бъдещето, а не в борба за предишното. През построяването на стратегическата визия за развиване на страната, на нов вид стопанска система, която да е високопродуктивна, с експортен капацитет, през промени в данъчната система, посредством въвеждането на необлагаем най-малко за приходите на физическите лица най-малко до настоящия размер на минималната работна заплата, през използването на понижени ставки на Данък добавена стойност от 5% за базисни храни като самун и млечни артикули, медикаменти, учебници и тетрадки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР